Opintolaina


Valtion takaama opintolaina auttaa kätevästi rahoittamaan opiskelijaelämäsi menot, jos opintoraha ja asumistuki eivät yksin riitä. Hae opintolainaa verkkopankissa, kun olet saanut Kelalta myöntävän päätöksen valtiontakauksesta. Opintolainan hakijan tulee olla täysi-ikäinen. Käsittelemme hakemuksesi noin kahdessa arkipäivässä.

Lainan takaisinmaksu alkaa yleensä vasta noin kahden vuoden kuluttua päätoimisen opiskelun päättymisestä. 

HAE OPINTOLAINAA

Näin saat verkkopankkitunnukset

Ota käyttöösi myös maksuttomat pankkipalvelut

Opintolaina on valtion takaama

Kun haet meiltä opintolainaa, sinulla tulee olla Kelan päätös valtiontakauksesta. Tiedon takauspäätöksestä saamme suoraan Kelalta. Valtiontakauksen lisäksi et tarvitse opintolainalle muita vakuuksia tai takaajaa.

Jos olet toisen asteen opiskelija, haet opintolainaa samalla hakemuksella kuin opintorahaa ja asumislisää. Hakemuksen saat opiskelupaikastasi tai Kelan toimistosta. 

S-Pankin opintolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta ja marginaalista. Viitekorkona käytämme 3 kk Euriboria. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla.

Usein kysyttyä

Tarvitset myönteisen päätöksen opintolainan valtiontakauksesta, ennen kuin voit hakea meiltä opintolainaa. Jos sinulla ei vielä ole päätöstä valtiontakauksesta, voit hakea sitä Kelasta.

Voit hakea opintolainaa verkkopankissasi valitsemalla Lainat > Hae lainaa > Opintolaina

Käsittelemme hakemuksesi noin kahdessa arkipäivässä. Myönnetty laina tulee näkyviin verkkopankkiisi Lainat-välilehdelle kohtaan Omat lainat.

Veloitamme opintolainasta palveluhinnastomme mukaisen avausmaksun. Veloitamme maksun, kun nostat opintolainaa takauspäätöksen jälkeen ensimmäisen kerran. Huomaathan, että maksu veloitetaan jokaisen takauspäätöksen jälkeen ensimmäisestä nostosta.

 

Katso video: Näin haet opintolainaa

Kun olemme myöntäneet sinulle opintolainan, sinun tulee erikseen nostaa laina verkkopankissa tilillesi. Pääset nostamaan lainan verkkopankin etusivulta klikkaamalla opintolainasi numeroa ja valitsemalla opintolainan sivulta Nosta lainaa. Kerro nostettava summa sekä tili, jolle haluat nostaa rahat. Lopuksi vahvista nosto. Huomaathan, että tilin tulee olla yksin sinun nimissäsi oleva S-Tili (ei esimerkiksi S-Tuottotili). Tämän jälkeen rahat siirtyvät tilillesi heti.

Jos opintolainan nosto ei onnistu, tarkistathan seuraavat asiat:

  • Varmista Kelasta, että takauspäätöksesi on voimassa.
  • Opintolainan nostoajankohta on ilmoitettu takauspäätöksessä. Opintolainaa ei ole mahdollista nostaa ilmoitetun ajanjakson ulkopuolella.
  • Oletko aiemmin hakenut opintolainaa toisesta pankista? Jos olet, olethan heihin yhteydessä takauksen vapauttamista varten.
  • Oletko tehnyt uuden opintolainahakemuksen uusimman takauspäätöksen jälkeen? Jos et ole, voit tehdä sen verkkopankissa kohdassa Lainat > Hae lainaa > Opintolaina.

Lisäämme korot nostamasi opintolainan määrään kaksi kertaa vuodessa. Tätä kutsutaan koron pääomittamiseksi. Opintolainan takaisinmaksu alkaa noin kaksi vuotta sen jälkeen, kun olemme pääomittaneet lainasi korot viimeisen kerran.  Opintolainan korot pääomitetaan vuosittain 15.6. ja 15.12. automaattisesti. Opintolainasi määrä siis kasvaa korkojen verran. Pääomitamme korot vielä yhden lukukauden ajan viimeisen opintotukilukukautesi jälkeen. Jos esimerkiksi saat viimeisen kerran opintotukea keväällä 2020, pääomitamme korot vielä joulukuussa 2020.

Saat takaisinmaksuaikaa enintään 30 vuotta siitä, kun olet nostanut opintolainaa ensimmäisen kerran.

Kun lyhennyksen maksaminen alkaa, teemme puolestasi suunnitelman lainan takaisinmaksamisesta ja ilmoitamme sen sinulle viestillä verkkopankissa. Opintolainan lyhennys veloitetaan tililtäsi tekemämme suunnitelman mukaisesti neljä kertaa vuodessa: maalis-, kesä-, syys- ja joulukuun 15. päivänä. Sinun ei tarvitse itse erikseen maksaa opintolainaa takaisin, vaan veloitus tapahtuu automaattisesti.

Jos haluat muuttaa ehdottamaamme suunnitelmaa lainan takaisinmaksusta, lähetä meille viesti verkkopankissa ja ilmoita seuraavat tiedot:

  • Kuinka suuren summan haluaisit maksaa kuukausittain tai neljästi vuodessa?
  • Minä päivänä kuukaudesta haluaisit lyhennyksen menevän tililtäsi?
  • Miltä tililtä haluaisit lyhennyksen menevän?

Maksusuunnitelman muutoksista veloitamme palveluhinnastomme mukaisen maksun.

Maksuttomat pankkipalvelut

Opintolainan lisäksi saat S-Pankista myös kaikki muut tarpeelliset pankkipalvelut. Meillä sinun ei tarvitse maksaa omien rahojesi käytöstä. S-Pankin tilit, kortit ja verkkopankkitunnukset sekä verkko- ja mobiilipankki ovat osuuskauppojen asiakasomistajille maksuttomia. Meillä voit myös helposti aloittaa rahastosäästämisen tai omaan ensiasuntoon säästämisen ASP-tilin avulla.

Ehdot ja asiakirjat

Heräsikö kysymyksiä? 

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–to klo 9–20, pe 9–18 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi