Siirry suoraan sisältöön

Opintolaina

Valtion takaama opintolaina auttaa kätevästi rahoittamaan opiskelijaelämäsi menot, jos opintoraha ja asumistuki eivät yksin riitä. Hae opintolainaa verkkopankissa, kun olet saanut Kelalta myöntävän päätöksen valtiontakauksesta. Opintolainan hakijan tulee olla täysi-ikäinen. Käsittelemme hakemuksesi noin kahdessa arkipäivässä.

Lainan takaisinmaksu alkaa yleensä noin kahden vuoden kuluttua päätoimisen opiskelun päättymisestä. Opintolainan lyhennys veloitetaan suunnitelman mukaisesti tililtäsi automaattisesti. Näet tulevan maksuerän verkkopankista. Opintolainan korot pääomitetaan opiskeluaikana. Huomioithan, että opintolainan korkojen maksu alkaa noin puoli vuotta opiskelujen päättymisen jälkeen. Jos haluat hakea muutoksia opintolainan takaisinmaksuun, lähetä meille viesti verkkopankissa. Maksuohjelman muutoksia varten lainan maksujen tulee olla ajantasalla.

Näin saat verkkopankkitunnukset

Ota käyttöösi myös maksuttomat pankkipalvelut

Opintolaina on valtion takaama

Kun haet meiltä opintolainaa, sinulla tulee olla Kelan päätös valtiontakauksesta. Tiedon takauspäätöksestä saamme suoraan Kelalta. Valtiontakauksen lisäksi et tarvitse opintolainalle muita vakuuksia tai takaajaa.

Jos olet toisen asteen opiskelija, haet opintolainaa samalla hakemuksella kuin opintorahaa ja asumislisää. Hakemuksen saat opiskelupaikastasi tai Kelan toimistosta. 

S-Pankin opintolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta ja marginaalista. Viitekorkona käytämme 3 kk Euriboria. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla.

Opintolainahyvitys, opintolainavähennys ja korkoavustus

Kela voi myöntää sinulle erilaisia etuuksia opintolainaasi riippuen milloin olet aloittanut opiskelusi. Jos esimerkiksi suoritat korkeakouluopiskelusi määräajassa, voit saada opintolainahyvityksen tai opintolainavähennyksen. Kela voi myöntää opintolainallesi myös korkoavustusta.

Lue lisää opintolainasta Kelan sivuilta

Usein kysyttyä

Osio otsikolla Muut pankkipalvelut

Maksuttomat pankkipalvelut

Opintolainan lisäksi saat S-Pankista myös kaikki muut tarpeelliset pankkipalvelut. Meillä sinun ei tarvitse maksaa omien rahojesi käytöstä. S-Pankin tili, kortti ja verkkopankkitunnukset sekä verkko- ja mobiilipankki ovat osuuskauppojen asiakasomistajille maksuttomia. Meillä voit myös helposti aloittaa rahastosäästämisen tai omaan ensiasuntoon säästämisen ASP-tilin avulla. Tutustu kaikkiin S-Pankin tarjoamiin opiskelijan pankkipalveluihin.

Ehdot ja asiakirjat

Miksi korot nousevat ja miten se vaikuttaa lainanlyhennyksiini?

Huolestuttavatko sinua inflaatio, korkojen nousun jatkuminen ja kohonneet lainanhoitokulut? S-Pankin asiantuntija kertoo koron nousun taustoista ja mitä voit tehdä, jos lainan lyhennyksistä selviytyminen mietityttää.

Lue artikkeli

Opinnot ohi ja lainan takaisinmaksu edessä? Näin se käy

Opintolaina auttaa keskittymään opintoihin työnteon sijaan. Lainan takaisinmaksu alkaa yleensä vasta noin kahden vuoden kuluttua opiskelun päättymisestä ja lainaa maksetaan takaisin neljä kertaa vuodessa. Miten lainan lyhentäminen tapahtuu käytännössä? Vaikuttavatko nousevat korot myös opintolainaan? Kokosimme tiiviin tietopaketin aiheesta.

Lue artikkeli

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi