Kartoita netti, rautakaupat ja tuttujen suositukset
Internet on pullollaan remonttifirmoja ja palveluita, joiden avulla löytyy apua remonttiasioihin. Pelkän netin perusteella työn laadusta on kuitenkin vaikea saada varmuutta. Joskus rautakauppa voi auttaa: rautakaupan yritysmyyjä saattaa tuntea ammattitaitoisia remonttifirmoja. Aina kannattaa tiedustella hyvää remontintekijää ystäviltä, tutuilta ja naapureilta. Onko joku lähipiirissäsi teettänyt onnistuneen remontin? Olivatko he tyytyväisiä tekijöihin?
Kilpailuta urakka ja pyydä referenssit
Pyydä tarjous vähintään kolmelta remonttifirmalta. Laadi kaikille samanlainen tarjouspyyntö, jossa listaat tehtävät työt. Näin voit vertailla saamiasi tarjouksia keskenään. Pyydä aina urakkatarjous, koska tuntilaskutuksella on taipumusta karata käsistä. Kysy valitsemaltasi yritykseltä kolme referenssikohdetta yhteystietoineen ja soita näille varmistuaksesi remontintekijän ammattitaidosta ja luotettavuudesta. Yksi referenssikohde ei riitä, koska – ikävä kyllä – epärehellinen tekijä voi värvätä omat kaverinsa esittämään tyytyväistä asiakasta.
Ilmoita taloyhtiölle ja hanki valvoja
Asunto-osakeyhtiössä pitää muistaa ilmoittaa remontista kirjallisesti taloyhtiölle. Nyrkkisääntö on, että melkein kaikista asunnossa tehtävistä muutoksista tulee ilmoittaa.
Varsinkin isompiin remontteihin kannattaa palkata myös valvoja, joka vastaa siitä, että remontti etenee ja vaaditut tarkastukset tulee hoidettua.
Valvoja on rakennusmestari tai muu rakentamisen ammattilainen, joka tietää, miten remontti pitää toteuttaa. Ammattitaitoinen valvoja hoitaa ongelmatilanteet. Kysy tutuilta valvojista samalla, kun etsit remontintekijää tai etsi sopivaa valvojaa Fise Oy:n pätevyyspalvelusta.
Vaadi sertifikaatit
Jos teetät kylpyhuoneremontin, tarkista Eurofinsin sivuilta, että tekijällä on voimassa oleva Eurofins Expert Services Oy:n myöntämä märkätilasertifikaatti. Se kertoo, että tekijä hallitsee vesieristyksen ja osaa ottaa huomioon kaikki kosteiden tilojen rakentamista koskevat tärkeät asiat.