Haaveissa moottoripyörä?
Myymäläpäällikkö Olli Lehto Bike & Boat Worldista ja kehityspäällikkö Päivi Huttunen S-Pankista antavat viisi vinkkiä moottoripyöräkuumeessa kärvisteleville.
Uusi vai käytetty?
Moottoripyörän voi hankkia joko käytettynä tai uutena. Käytetty on halvempi, mutta uudessa on merkistä riippuen 2–4 vuoden takuu, joka suojaa kuluttajan kukkaroa yllättävän vian sattuessa.
”Jos taloustilanne sallii, suosittelen uutta, sillä näen sen parempana sijoituksena”, kertoo myymäläpäällikkö Olli Lehto Bike & Boat Worldista. Uusien moottoripyörien hinnat alkavat noin 3 000 eurosta.
Millainen malli?
Tärkeintä moottoripyörän hankinnassa on valita itselleen sopivan kokoinen ajopeli.
”Liian isoa pyörää on vaikea hallita. Pienempikokoisen kuskin kannattaa valita kevyt pyörä”, Lehto neuvoo.
Tyypillinen ensimmäinen moottoripyörä on 500-kuutioinen pyörä, jolla on hintaa 3 000–8 000 euroa. Lehto suosittelee välttämään liioittelua, mutta ostamaan omaa silmää miellyttävän pyörän. ”Moottoripyörä on usein tärkeä osa harrastajan identiteettiä.”
Moottoripyörä on usein tärkeä osa harrastajan identiteettiä.” Olli Lehto, Bike & Boat World
Mitä kustannuksia moottoripyörästä seuraa?
Tärkein kuluerä itse ajoneuvon ja polttoaineen lisäksi ovat ajovarusteet, joihin uppoaa helposti noin tuhat euroa. Varusteisiin kuuluvat kypärä, housut, takki ja hanskat. Pyörä on lisäksi syytä vakuuttaa.
”Vakuutusmaksut riippuvat pyörän mallista ja käyttötarkoituksesta sekä kuljettajan iästä. Nuori sporttipyörän omistaja maksaa vakuutuksestaan enemmän kuin keski-ikäinen harrastelija”, Lehto summaa.
Miten moottoripyörän voi maksaa?
Yleisimmät tavat maksaa suuret hankinnat ovat osamaksu ja kulutusluotto. Kehityspäällikkö Päivi Huttunen S-Pankista kertoo, että kulutusluottoa haetaan useimmiten harrastusvälineen hankintaa varten.
”Kulutusluotossa on se hyvä puoli, että sillä voi rahoittaa useita eri hankintoja eri aikaisesti ja vapaasti omien tarpeiden mukaisesti. Perinteisellä osamaksusopimuksella voit maksaa vain jonkun tietyn yksittäisen hankinnan esim. moottoripyörän ja olet sidottu käyttämään ostopaikkana vain osamaksun tarjoavaa yritystä. Pankista otettavalla kulutusluotolla voit maksaa niin moottoripyörän kuin ajovarusteetkin”, Huttunen sanoo.
Ennen kuin sitoudut moottoripyörän ostoon, kannattaa sinun varmistaa pankista, millainen ja minkä suuruinen laina sinulla on mahdollista saada. Olemassa olevasta S-Pankin asiakkuudesta on tällöin hyötyä: jos palkkatili on jo valmiina pankissamme ja lainan takaisinmaksukykysi on kunnossa, sekä olet hoitanut raha-asioitasi hyvin, niin luoton myöntäminen yleensä sujuu ketterästi ja nopeasti. Kun luottosopimuksesi on kunnossa, siirrämme rahat tilillesi.
Miten kulutusluotolla maksetaan?
Huttusen mukaan helpoiten ja mutkattomimmin moottoripyörän rahoittaminen hoituu lainalla, johon sinun ei tarvitse järjestää lainan vastineeksi omaisuutta, takaajia tai muuta pankin hyväksymää vakuutta. Tällöin sopiva rahoitusratkaisu on esimerkiksi vakuudeton S-Laina.
”Keskimääräinen takaisinmaksuaika tällaisissa ”menopeleihin” otetuissa lainoissa on neljästä kymmeneen vuoteen”, kertoo Huttunen.
Huttunen kehottaa valitsemaan lainan takaisinmaksuun omalle lompakolleen sopivan kuukausierän, jotta sen suuruuden kanssa on mukava elää sujuvaa arkea.
S-Laina on vakuudeton luotto, jota voit hakea 5 000–50 000 euroa
Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?
Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.
Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot:
Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: