Siirry suoraan sisältöön

FIM Kehittyvät Markkinat Pienemmät Yhtiöt Sijoitusrahaston D-osuussarja yhdistyy saman rahaston A-osuussarjaan 31.3.2017

28.2.2017

FIM Kehittyvät Markkinat Pienemmät Yhtiöt Sijoitusrahaston D-osuussarja yhdistyy saman rahaston A-osuussarjaan. FIM Varainhoito Oy:n hallitus päätti asiasta 17.2.2017 ja osuussarjat yhdistyvät 31.3.2017.

Varainhoito Oy:n hallitus päätti asiasta 17.2.2017 ja osuussarjat yhdistyvät 31.3.2017.

Osuussarjojen yhdistyminen on osa rahastotuotevalikoimamme kehittämistä, ja tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme mahdollisimman laadukkaita rahastoja. Osuussarjojen yhdistyminen yhdenmukaistaa FIMin rahastojen palkkiorakenteita, eikä vaikuta rahaston sijoitustoimintaan tai sijoituspainotuksiin.

Rahaston A- ja D-osuussarjat eroavat toisistaan ainoastaan palkkiorakenteissa. A:n hallinnointipalkkio on 2,2 % ja osuussarjasta ei peritä tuottosidonnaista palkkiota. D:n hallinnointipalkkio on 1,5 % ja sen lisäksi osuussarjasta peritään 8 % tuottosidonnaista palkkiota positiivisesta päivittäisestä tuotosta.

Tutustu A-osuussarjan avaintietoesitteeseen ja muuhun materiaaliin

Yhdistymisen vaikutukset osuudenomistajille

Yhdistyminen ei edellytä mitään toimenpiteitä eikä aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia, mikäli olet Suomessa yleisesti verovelvollinen. Yhdistyminen ei myöskään vaikuta alkuperäiseen hankintahintaan, omistusajan pituuteen tai rahaston riskiprofiiliin.  

Yhdistyvän D-osuussarjan osuudenomistajien rahasto-osuudet vaihdetaan automaattisesti A-osuussarjan rahasto-osuuksiksi omistusta vastaavassa suhteessa viimeistään yhdistymispäivää seuraavana pankkipäivänä. Vaihtosuhde lasketaan käyttämällä arvonlaskentapäivälle 31.3.2016 laskettuja rahasto-osuuksien arvoja. Tieto suoritetusta vaihdosta on nähtävillä S-Pankin verkkopankissa, arviolta yhdistymistä seuraavana pankkipäivänä.

Mikäli sinulla on jatkuva kuukausisäästösopimus yhdistyvässä osuussarjassa, siirretään se yhdistymispäivänä automaattisesti A-osuussarjan kuukausisäästösopimukseksi.

Lunastus ennen yhdistymistä ja lisätietoja

Mikäli hyväksyt yhdistymisen, se ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä. Jos haluat lunastaa (eli myydä) rahasto-osuutesi tai vaihtaa rahasto-osuudet toiseen FIM Varainhoito Oy:n hallinnoiman rahaston rahasto-osuuksiin ennen yhdistymistä, lunastus- tai vaihtotoimeksianto on annettava viimeistään 31.3.2016 ennen kello 16.00. Lunastuksesta tai vaihdosta ei peritä lunastuspalkkiota, mutta mahdollinen luovutusvoitto tai -tappio realisoituu verotuksessa. Lunastuksesta kertyvät varat maksetaan rahaston sääntöjen mukaisesti, arviolta seuraavana pankkipäivänä.

A-osuussarjan avaintietoesite, rahastoesite, rahaston säännöt sekä puolivuotiskatsaus ja vuosikertomus ovat saatavilla täällä. Yhdistymistä koskevat tilintarkastajien ja säilytysyhteisön lausunnot sekä lisätietoja yhdistymisestä on saatavilla FIM Varainhoito Oy:stä, Pohjoisesplanadi 33 A, Helsinki tai puhelimitse numerosta 09 6134 6250 (pvm/mpm) arkisin kello 8–17.