Oma tili ja kortti koululaiselle?

8.8.2014

Koulujen alkaessa ja vanhempien palatessa töihin moni lapsi ja nuori viettää päivät itsenäisesti. S-Pankki tarjoaa kaupassa asioinnin yhteydessä luonnollisen tavan hahmottaa rahan arvoa ja opetella raha-asioiden hoitamista. Oman tilin voi avata jo alle kouluikäisellekin.

 

Alaikäinen eli alle 18-vuotias henkilö on vajaavaltainen, joten alaikäisen taloudellisia ja muita sopimusasioita hoitaa hänen edunvalvojansa. Edunvalvoja on useimmiten alaikäisen vanhempi, ellei toisin ole määrätty. Mikäli alaikäisellä on kaksi edunvalvojaa, tulee molempien antaa suostumus alaikäisen pankkiasioihin liittyviin sopimuksiin.

 

Lapsen tai nuoren ikä määrää mitä palveluita hän voi käyttää:

 

Alle 7-vuotias

  • Edunvalvojat voivat avata tilin alle 7-vuotiaalle.
  • Edunvalvojat voivat antaa hänelle käyttöoikeuden tiliin ja hän saa henkilötodistusta näyttämällä käyttää tiliä S-Pankin asiakaspalvelupisteessä.

7–14-vuotias

 

  • Edunvalvojat voivat tilin avaamisen lisäksi tilata seitsemän vuotta täyttäneelle alaikäiselle S-Etukortti Visan debit-ominaisuudella. Kortilla tehdyt maksut varmennetaan jokaisen maksutapahtuman yhteydessä.

15–17-vuotias

 

  • Edellä mainittujen palveluiden lisäksi edunvalvojat voivat avata 15 vuotta täyttäneelle omat pankkitunnukset.
  • 15–17-vuotias voi tallettaa omalla työllään ansaitsemiaan rahoja itse avaamalleen tilille Edunvalvojilla ei ole oikeutta käyttää kyseistä tiliä ilman alaikäisen itsensä myöntämää käyttöoikeutta.

Miten toimin, kun haluan lapselleni S-Etukortin maksuominaisuudella? Ohje alaikäisen vanhemmille tai muille edunvalvojille:


1.  Menkää yhdessä S-Pankin asiakaspalvelupisteeseen. 15–17-vuotiaan nuoren on hyvä olla mukana pankkipalveluja avattaessa.
2. Halutessanne voitte tulostaa ja täyttää Alaikäisen S-Tili, S-Tuottotili-, pankkitunnus- ja korttihakemus/-sopimuksen jo etukäteen.Jos molemmat vanhemmat eivät pääse paikalle, voi toinen vanhemmista antaa valtuutuksen asian hoitamiseen lomakkeen kohdassa 6. Valtuuttavan vanhemman on oltava S-Pankin asiakas.
3. Muistattehan ottaa mukaan voimassaolevat henkilöllisyystodistukset