Siirry suoraan sisältöön

Säästä omaan asuntoon ASP-tilin avulla

Suunnitellessasi ensiasunnon hankintaa, kannattaa säästäminen aloittaa heti. ASP-tili on hyvä tapa aloittaa säästäminen kohti ensimmäistä omaa kotia. ASP-säästämisen voit aloittaa 15–44-vuotiaana.

Säästä ASP-tilillesi vähintään kahdeksan vuosineljänneksen ajan. Yhden vuosineljänneksen, eli kolmen kuukauden ajanjaksona talletusten tulee olla vähintään 150 ja enintään 4 500 euroa. Talletusten ei tarvitse tapahtua perättäisinä vuosineljänneksinä, vaan tarvittaessa voit pitää säästämisestä taukoa. Säästämällä vähintään 10 prosenttia tulevan asunnon hankintahinnasta me lainaamme sinulle puuttuvan osan.

Näin avaat ASP-tilin

Voit avata ASP-tilin asiakaspalvelupisteessämme tai soittamalla asiakaspalveluumme (ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Asiointisi hoituu sujuvasti, kun tunnistaudut puhelun aikana S-mobiilin tunnistamisella. Voit tunnistautua myös verkkopankkitunnuksilla.

Varaa aika

Katso lähin toimipaikka

Voit saada ennakkoon säästämillesi varoille jopa 5 % verottoman korkotuoton

S-Pankki maksaa talletukselle yhden prosentin koron. Kun olet saavuttanut säästötavoitteesi ja tehnyt asuntokaupan tai saanut omakotitalosi valmiiksi, maksamme 4 % lisäkoron. Sekä talletuskorko että lisäkorko ovat sinulle verovapaita.

Lue lisää ASP-lainasta

ASP-laina ensiasuntoon

ASP-lainalla rahoitat ensimmäisen oman kotisi. Lainan vakuudeksi riittää yleensä hankittava asunto.

Lisää ASP-lainasta

Ensiasunnon ostajan ABC

Oletko miettimässä ensimmäisen oman kodin ostamista? Tältä sivulta löydät pähkinänkuoressa kaiken oleellisen, mitä sinun tulee tietää ennen oman asunnon ostamista.

Ensiasunnon ostajan ABC

Mitä tarkoittaa valtiontakaus?

Valtiontakaus tarkoittaa, että valtio sitoutuu suorittamaan takaisinkorvauksen, jos asunnon myyntihinta ei yksinään riitä.

Lue selitys

Monta tapaa säästää rahastoon

ASP-tilille säästämisen ohella voit säästää myös rahastoon: itsenäisesti suoraan rahastoon, ottamalla Säästäjä-palvelun käyttöön tai sijoittamalla kerralla isomman summan.

Näin aloitat rahastosäästämisen

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika ja tule käymään

Noin 80 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan. 

Varaa aika

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi