Siirry suoraan sisältöön
Korkeatuottoisiin yrityslainoihin sijoittava rahasto

FIM European HY ESG

Avaintietoesite

FIM European HY ESG -rahasto sijoittaa varansa pääasiassa eurooppalaisille high yield -yrityslainamarkkinoille. Yrityslainojen odotetaan tuottavan paremmin kuin useimpien muiden korkosegmenttien. Samalla niissä on myös enemmän riskiä, sillä maailmantalouden kehitys ja eurooppalaisten yritysten kilpailukyky vaikuttavat yrityslainamarkkinoihin voimakkaasti. Yrityslainat tarjoavat myös hyvää hajautushyötyä suhteessa valtionlainoihin ja osakkeisiin. Sijoituspäätöksissä huomioidaan liikkeeseenlaskijoiden ympäristö- ja sosiaaliset vaikutukset sekä hallintotavat.

Riski
Tuotto 12 kk* -2,55 %
Tuotto alusta* 3,55 % -

Rahaston sijoituspolitiikka, säännöt ja nimi ovat muuttuneet 1.4.2019. Rahaston aiempi nimi oli FIM Euro High Yield Erikoissijoitusrahasto. Esitetty tuotto- tai arvonkehitys 1.4.2019 asti perustuu aikaisempaan sijoituspolitiikkaan.

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston {{data.countries}} suurinta aluetta {{data.countriesDate}}

Maa Osuus
{{country.name}} {{country.pct}} %

Rahaston {{data.investments}} suurinta sijoitusta {{data.investmentDate}}

Rahasto Nettoarvosta Muutos
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %

Palkkiot **

  • {{fee.percent}}
  • {{data.ter}}

** Hallinnointipalkkio sisältää säilytyspalkkion.

Rahaston juoksevat kulut sisältävät hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.

*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan.