Siirry suoraan sisältöön

Asuntolainalaskuri

Asuntolainalaskurin avulla voit laskea vakuudellisten lainojen, kuten asuntolainan ja hankintalainan lyhennyksen, lainamäärän ja laina-ajan.

 

Haluan tietää

Kuinka paljon maksaisit kuukaudessa?

Paljonko haluaisit lainaa?

Missä ajassa maksaisit lainan takaisin?


Laskelma Lainan tiedot
Lainan määrä
Laina-aika
Maksuerä
Lyhennystapa
Lainan korko
Todellinen vuosikorko
*Luotto ja luottokustannukset yhteensä

* Todellisen vuosikoron laskennassa on huomioitu lainan avausmaksu 500€ ja tilinhoitomaksu 2,50 €/lasku.

Tämä laskelma on suuntaa antava. Asiakkaalta edellytettävä oman pääoman määrä, lainan korko, lainan avausmaksu ja muut lainaehdot tarkentuvat lainahakemuksessa antamiesi tietojen perusteella.

# Vuosi/kk Lyhennys Korko Erä Lainaa jäljellä
>

DIAS – asuntokaupat vaikka kotisohvalta

Digitaalinen asuntokauppa on entistä joustavampi, turvallisempi ja nopeampi tapa ostaa tai myydä asunto. S‑Pankin kautta sinun on mahdollista hoitaa asuntokaupat täysin digitaalisesti.

Lue lisää digitaalisesta asuntokaupasta

Pyydä lainatarjous

Kun olet laskenut sopivan kokoisen lainan itsellesi yllä olevalla asuntolainalaskurilla, voit pyytää lainatarjouksen esimerkiksi asuntoa, mökkiä tai muuta suurempaa hankintaa varten jättämällä verkkohakemuksen kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.

Tutustu S-Pankin suurempien hankintojen lainoihin

Asuntolaina

Lainatarjous helposti verkossa – myös ilman S-Pankin verkkopankkitunnuksia. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään.

Laske ja hae asuntolainaa

Mökkilaina

Pyydä mökkilainatarjous helposti verkossa - myös ilman verkkopankkitunnuksia. Saatu lainalupaus ei vielä sido sinua mihinkään. Mökkilainaa haetaan kuten asuntolainaa.

Laske ja hae mökkilainaa

Sijoitusasuntolaina

Hyvin valittu sijoitusasunto on järkevä ja pitkäaikainen sijoituskohde. Parhaassa tapauksessa asunnon vuokratulot riittävät kattamaan lainanlyhennykset kokonaan ja asunnon arvonnoususta on mahdollista saada merkittävää lisätuottoa. Lisäksi sijoitusasunnon korkokulut ovat verovähennyskelpoisia.

Lue lisää sijoitusasuntolainasta

Hankintalaina

hankintalainalla rahoitat hankinnat jotka ylittävät 20 000 euroa, kun sinulla on antaa lainalle vakuus. Hankintalainan vakuutena voit käyttää omaisuuttasi, kuten asuntoa, sijoituksia tai muuta varallisuutta. Vakuudellisen lainan etuna on sen edullisempi hinta suhteessa vakuudettomaan kulutusluottoon.

Lue lisää hankintalainasta

Osio otsikolla Kaikki lainat ja luotot

Asiantuntevaa lainapalvelua kaikissa elämäntilanteissa

S-Pankki on tukenasi niin arjessa kuin elämän suurissa käännekohdissa. Tutustu kaikkiin S-Pankin lainavaihtoehtoihin.

Kaikki S-Pankin lainat ja luotot

 

Osio otsikolla Kurkkaa myös nämä

Kurkkaa myös nämä

Tiedätkö, mitä tarkoittavat termit annuiteetti, marginaali tai todellinen vuosikorko? Olemme koonneet lainasanakirjaan selityksen yleisimpiin asuntolainaan liittyviin termeihin. Alta löydät linkit myös asuntolainaan liittyviin usein kysyttyjen kysymyksien vastauksiin sekä kuvauksen asuntolainan hakemisen etenemisestä ja vinkit miten voit valmistautua asuntolainaneuvotteluun.

Lainasanakirja

Asuntolainaan liittyvät usein kysytyt kysymykset

Näin asuntolainan hakeminen etenee

Miten valmistaudun asuntolainaneuvotteluun?

Osio otsikolla hinnoittelu

Asuntolainan hinnoittelu

S-Pankin asuntolainan kokonaiskorko muodostuu viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista. Viitekorkona käytämme 12 kk Euriboria. Euribor-korkoja hallinnoi European Money Markets Institute (EMMI). Viitekoron muutos alentaa tai korottaa maksettavaa korkoa luottosopimuksessa sovitulla tavalla. Vaihtoehtoisesti voit valita kiinteän koron 5 tai 10 vuodeksi. Todellinen vuosikorko lasketaan lainatarjouksessa.

Asuntolainoja vertaillessa kannattaa tarkastella lainaratkaisua kokonaisuutena. Huomioi koron lisäksi kokonaiskustannukset koko laina-ajalta, saatavilla olevat lisäpalvelut sekä lainaehtojen joustavuus elämäntilanteen mahdollisesti muuttuessa. 

Minkälainen kuukausierä sopii sinulle?

Lainan määrä Laina-aika 15 vuotta Laina-aika 20 vuotta Laina-aika 25 vuotta Laina-aika 30 vuotta
100 000 €  768 €/kk 636 €/kk 559 €/kk 510 €/kk
150 000 € 1 152 €/kk 954 €/kk 839 €/kk 765 €/kk
200 000 € 1 536 €/kk 1 272 €/kk 1 118 €/kk 1 020 €/kk
250 000 € 1 920 €/kk 1 590 €/kk 1 398 €/kk 1 276 €/kk
300 000 € 2 305 €/kk 1 908 €/kk 1 678 €/kk 1 531 €/kk

 

Esimerkkilaskelma

Kun lainamäärä on 150 000 euroa, laina-aika 15 vuotta ja laskennallinen asuntolainan 4,5 korko % (marginaali + 12 kk Euribor), on todellinen vuosikorko 4,75 %. Maksueriä yht. 180 kpl ja erän suuruus 1 153 euroa/kk, luotto kuluineen yht. 206 786,17 euroa. Laskelmassa luottokustannuksina on huomioitu lainan toimitusmaksu 500 euroa* ja tilinhoitomaksu 2,50 euroa/lasku.

*S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua toistaiseksi. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat. Muutos ei koske vapaa-ajan asuntoja, korjaus- eikä sijoitusasuntolainoja.

S-Pankin asuntolaina voidaan myöntää asunto-omaisuuden hankkimiseksi tai siihen kohdistuvan omistusoikeuden säilyttämiseksi. Asunto-omaisuudella tarkoitetaan asuinkiinteistöä, asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavia yhteisöosuuksia sekä asuinrakennusta, joka sijaitsee kiinteistöä koskevan käyttöoikeuden nojalla hallitulla alueella. Asiakkaan on annettava lainasopimuksen täyttämisen vakuudeksi esimerkiksi asuinhuoneiston hallintaan oikeuttavat yhteisöosuudet, asuinkiinteistö, kiinteistöä koskeva käyttöoikeus tai mikä tahansa muu omaisuus.

Pankkilainan lisäksi asunnon ostajan maksettavaksi tulevat mahdollisesti myös yhtiövastikkeet sekä mahdollisesti yhtiölainan lyhennykset. Luottosopimuksen kesto on enintään 30 vuotta. Kuluttajalla on oikeus maksaa asunto-omaisuuteen liittyvä kuluttajaluotto taikka sen osa ennen eräpäivää. Jos kuluttaja maksaa luoton tai sen osan ennenaikaisesti, on jäljellä olevasta luotonantajan saatavasta vähennettävä se osa luottokustannuksista, joka kohdistuu käyttämättä jäävään luottoaikaan. Luotonantaja saa kuitenkin periä kokonaisuudessaan luottosopimuksessa yksilöidyt, kyseisen luoton perustamiseen sekä vakuusjärjestelyihin liittyvistä toimista aiheutuneet kulut. Jos kuluttaja maksaa asuntoluoton tai sen osan ennenaikaisesti takaisin, luotonantaja saa periä korvauksena korkotason alenemisesta johtuvan tappion, jos luottoa on myönnetty yli 20.000 euroa ja luoton korko on kiinteä tai viitekoron määräytymisjakso on vähintään kolme vuotta. Valuuttakurssien muutokset voivat vaikuttaa lainanottajan maksettavaksi tulevaan määrään. S-Pankki myöntää vain euromääräisiä luottoja.
Luoton myöntää S-Pankki Oyj, Fleminginkatu 34, 00500 Helsinki. 

S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja​

On tärkeää, että luoton- tai lainanlyhennyksien jälkeen rahaa jää myös muuhun elämiseen. S-Pankki on vastuullinen lainantarjoaja – haluamme olla luottoa myöntäessämme varmoja siitä, että asiakkaamme talous pysyy tasapainossa. ​

Lue lisää vastuullisesta luotonannosta