Siirry suoraan sisältöön
Verkkopankki

Varför får jag ingen sms-bekräftelse till min telefon?

I vissa telefoner kan sms-bekräftelsen hamna bland skräpmeddelanden. Problemet har noterats åtminstone i Android-telefoner (till exempel Sony, Samsung m.fl.). 

Om du inte har fått en sms-bekräftelse, kontrollera först om meddelandet finns i telefonens skräppost eller mappen för skräpmeddelanden. Skräpmeddelanden finns beroende på telefonmodell på lite olika ställen. I regel finns de i vyn för inkommande sms och du får fram dem att trycka på menyn eller tre punkter och välja exempelvis skräppost/skräpmeddelanden/stoppade etc.

Observera att det också finns många bedrägerimeddelanden i omlopp, de skickas även i S-Bankens namn per sms. S-Banken visas som meddelandets avsändare, så meddelandet hamnar i samma meddelandekedja som äkta meddelanden som skickats från S-Banken. Var alltså uppmärksam när du ändrar meddelanden som klassats som skräppost till tillåtna meddelanden. Om meddelandet innehåller en länk, ska du inte klicka på den. S-Banken skickar aldrig länkar till webbplatser till sina kunder där man ber kunden uppge sina bankkoder eller kortuppgifter. 

Mer information om bluffmeddelanden och säker bankärendehantering finns på sidan Säker hantering av bankärenden.