Siirry suoraan sisältöön

Maallikon 5 vinkkiä vararahaston kartuttamiseen (ja yksi ammattilaisen)

Tili tuli ja meni? Säästötilillä tulee käytyä niin usein, ettei kohta ole enää mistä ottaa? Säästäväisyys ei ole luonteenpiirre, vaan taito, jonka jokainen voi opetella. Aloita näistä vinkeistä.

Muista, että säästäminen tuo turvaa nimenomaan tiukkoihin paikkoihin.
  1. Maksa itsellesi ensin
    Usein laskemme tilipussista pois vain pakolliset menot eli maksua odottavat laskut. Mitäpä jos laskisit itsesi yhtä tärkeäksi velkojaksi? Tee päätös summasta, jonka olet valmis laittamaan kuukausittain sivuun omaa tulevaisuuttasi varten ja pidä päätöksestäsi kiinni. Kun raha ei ole käyttötilillä, se jää helpommin kuluttamatta.

  2. Anna tekniikan auttaa
    Kun olet tehnyt päätöksen summasta, joka sinulla on varaa säästää itsellesi kuukausittain, automatisoi sen toteutuminen. Tee verkkopankissasi jatkuvan säästämisen sopimus tai toistuva maksu.

  3. Ylimääräiset rahat talteen
    Tiedetään, joskus sitä on jo toukokuussa päättänyt käyttökohteen joulukuussa maksettaville veronpalautuksille. Tuntuu mukavalta, kun saa hieman ylimääräistä. Mutta tuntuu myös mukavalta, kun sitä ylimääräistä rahaa on säästössä. Laita siis veronpalautukset, lomarahat ynnä muut ekstratulot säästöön tilille tai rahastoon.

  4. Laita säästöt poikimaan
    Anna säästetyille varoille kasvun mahdollisuus eli älä makuuta niitä pienikorkoisilla tileillä. Mieti, miten pitkäksi aikaa olet valmis säästöt sitomaan, ja tee sijoituspäätös sen perusteella. Rahastot ovat oivallinen tapa päästä alkuun sijoittamisessa, kun ammattilainen tekee sijoituspäätökset puolestasi.

  5. Viivaa yli turhat menot
    Tuntuuko, ettei rahaa vain jää millään säästöön? Joskus sitä on tiukempia elämänvaiheita ja raha riittää vain välttämättömyyksiin. Mutta kannattaa ensin käydä tarkasti läpi, mihin rahat oikein kuluvat. Pystyisikö jostain kuitenkin nipistämään vaikkapa parikymppiä kuussa säästöön? Auttaisiko budjetin laadinta? Muista, että säästäminen tuo turvaa nimenomaan niihin tiukkoihin paikkoihin.

S-Pankkiirin kommentti:

”Kaikkia säästöjä ei kannata sijoittaa, vaan aina pitää olla oma peruskassa kunnossa. Säästä ensin ’toimintatonni’, joka on apuna yllättävissä menoissa, ja kun tonni tulee täyteen säästötilillä, laita ylimenevät säästöt esimerkiksi korkorahastoon. Hemmottele myös itseäsi aika ajoin ja säästä määrätietoisesti uutta hankintaa varten erilliselle tilille.”

– Timo Mäki, S-Pankkiiri, Oulu.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat

Tutustu myös

Myrskyn jälkeen auringonpaistetta

Markkinahermoilua kesällä