Siirry suoraan sisältöön

Tingi hinnasta, älä laadusta

Kolme nettikirpputorien asiantuntijaa kertoo, miten merkkituotteiden laadusta, sopivuudesta ja aitoudesta voi varmistua, kun myyjää ja ostajaa yhdistää ainoastaan netti. 

Kun tulee tunne, ettei kone ole voinut ommella tätä saumaa näin kauniisti tai asettaa tätä solkea näin taidokkaasti, tietää pitävänsä käsissään laatua.
  1. Vaadi tietoa ja todisteita

    Sara Nyyssölä: ”Kun tilaat tuotteen netistä, mikään ei saisi tulla yllätyksenä. Materiaalit näyttävät kuvissa helposti erilaisilta kuin luonnossa, joten kuvien lisäksi sanallinen kuvailu on usein paikallaan. Jokaisella brändillä on hieman eri käsitys siitä, mikä on M-koko. Kysy mitat ja yksityiskohdat ja pyydä myyjää kirjoittamaan ne tarkasti auki.”

    Elina Mattila:”Jos haluaa varmistua tuotteen aitoudesta, paras todiste on ostopaikasta saatu kuitti. Kun on kyse tuhansien eurojen laukusta, pelkkään myyjän sanaan ei voi luottaa. Ellei ostopaikan kuittia ole, vaadi aitoustodistus. Huonekaluissa hyvä kikka aitouden varmistamiseen on kääntää tuote ylösalaisin ja etsiä tuotteen leimat. Muuramen lipaston aitous selvisi kysymällä suoraan Muuramelta.”

    Maarit Kotiranta: ”Kysy lisätietoja niin kauan, että olet tyytyväinen. Netissä kuvat ovat pääasiallinen myyntiväline, joten vaadi myyjältä tarkkoja kuvia kaikista mahdollisista kuvakulmista.”
  2. Tarkista kulumakohdat

    SN: ”Etenkin silkin, neuleiden, takkien ja kenkien kanssa kysy myyjältä kulumista. Käytetyissä silkkivaatteissa saumat ovat lähes poikkeuksetta ratkeilleet ja kuluneet, siksi myyjältä kannattaa kysyä lisätietoa saumoista. Tarkista neuleista paot ja reiät nostamalla neule valoa vasten ja käymällä se läpi sisältäpäin. Takeissa sisävuoren ja kengissä pohjien kuntoon tulee kiinnittää erityistä huomiota.

    EM: ”Käytetyissä laukuissa kannattaa tarkistaa kulmat, vetoketjut ja nastat, koska kuluminen näkyy niistä. Googlettamalla saattaa löytyä myös tyyppivikoja, joista on hyvä tietää. Tiedosta, että tietyt materiaalit muuttuvat ajan kuluessa. Esimerkiksi nahalle on ominaista patinoitua.”
  3. Laatu, ei merkki edellä

    SN: ”Laadukas vaate pysyy ryhdikkäänä ja muodossaan, vaikka sitä käytettäisiin paljon. Kannattaa ennemmin sijoittaa kovassa käytössä olleeseen tuotteeseen, joka on yhä kunnossa, kuin virheostokseen, josta roikkuvat hintalaput kiinni.” 

    MK: ”Luonnonmateriaalit kuten nahka ovat aina hyviä kohteita panostaa. Vältä keinokuituja, koska laadukasta tuotetta ei heikoista materiaaleista saa.”

    EM: ”Itselläni on motto, etten osta tuotetta vain merkin takia. Merkeistä ei saa sokaistua. Jos ottaa Artekin jakkaran tai aidon nahkalaukun käteen, laadun tietää jo tuotteen painosta. Kun tulee tunne, ettei kone ole voinut ommella tätä saumaa näin kauniisti tai asettaa tätä solkea näin taidokkaasti, tietää pitävänsä käsissään laatua.

Sara Nyyssölä (kuvassa) on suositun suomalaisen nettikirpputori We Started This perustaja. Elina Mattila on yksi Facebookissa toimivan lukususmerkkikirpputori Design Cornerin  ylläpitäjistä. Maarit Kotiranta on yksi Facebookin COS ja Filippa K -kirpputorin ylläpitäjistä.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat

Katso myös

S-Määräaikaistilin talletusaika päättyy – 3 vaihtoehtoa

S-Tuottotili – turvaa ja joustoa paremmalla korolla

Ensimmäinen oma koti kiikarissa? Lue viisi vinkkiä loppuvuoteen