Siirry suoraan sisältöön

Kolme syytä sijoittaa S-Asuntorahastoon juuri nyt

Hämmentääkö osakemarkkinoiden tilanne? Ihmetyttääkö korkosijoitusten heikko tuotto? Haluaisitko kuitenkin sijoittaa edes vähän? Jos vastaat kyllä, saatat olla oikea henkilö sijoittamaan asuntorahastoon.

Talouden meno on sen verran hurjaa, että tavallista sijoittajaa voi hirvittää. Pyysimme S-Pankin asiantuntijoilta kolme vinkkiä, miksi S-Asuntorahasto on hyvä sijoituskohde juuri nyt.

 1. Helppous

  Asuntorahasto sopii kenelle tahansa, joka hakee tasaista tuottoa asuntomarkkinoilta ja haluaa helppoutta elämään.

  Asuntomarkkinarahasto sopii niillekin, jotka saavat harmaita hiuksia osakemarkkinoiden menosta. Sitä paitsi sijoituskohde, eli asunto seinineen, on helppo käsittää.

  Asuntosijoittaminen sopii henkilölle, joka on valmis sitoutumaan sijoitukseen vähintään viideksi vuodeksi. Mukaan pääsee 200 euron minimisijoituksella.
 2. Hyvä tuotto-odotus

  Asuntorahastoissa sijoituksia tekevät ammattilaiset ja sijoitukset on hajautettu laajalti. Rahaston tuotto-odotus perustuu ajatukselle, että pääkaupunkiseutu ja esimerkiksi radanvarsipaikkakunnat hyötyvät jatkossakin kaupungistumisen megatrendistä.

  S-Asuntorahaston arvo on noussut maaliskuun 2014 aloituksen jälkeen lähes 55 prosenttia, mikä tarkoittaa 7 prosentin vuotuista tuottoa. Rahaston tuottotavoite on 5−7 prosenttia vuodessa – toki aiempi menestys ei ole tae jatkosta.
 3. Asuntojen kysyntä kasvaa yhä

  Kaupungistuminen lisää asuntojen kysyntää kasvukeskuksissa. Suomi on vielä kaukana muista Pohjoismaista urbanisaatiossa, joten kasvun varaa on. Väki hakeutuu kaupunkikeskuksiin työn ja opiskelujen perässä, eikä asuntojen määrä kasva samassa tahdissa kuin kysyntä. Kaupunkiseudulle ei kaavoiteta tai rakenneta asuntoja yhtä nopeasti kuin tarvetta olisi.

  S-Asuntorahaston sijoitukset suuntautuvat pääasiassa pienempiin uusiin vuokra-asuntoihin pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa.

  Pääkaupunkiseudulla sijaitsevat asunnot muodostavat 69 prosenttia rahaston sijoitusten arvosta. Tampereen seudun asunnot vastaavat 15 prosentista, Turun 5 prosentista, Porvoon 4 prosentista, Jyväskylän 4 prosentista, Hämeenlinnan 2 prosentista ja Oulun 1 prosentista sijoitusten arvosta. Valtaosa rahaston sijoituksista on yksiöitä (53 %) tai kaksioita (28 %).

  S-Asuntorahasto on FIM Asuntotuotto Erikoissijoitusrahaston osuussarja. Rahastoa hoitaa ja hallinnoi FIM Varainhoito Oy. S-Asuntorahaston juoksevat kulut (arvio) ovat 2,46 %/v. ja merkintäpalkkio 2,0 %. Rahastoesitteet ovat saatavilla osoitteessa www.s-pankki.fi/s-asuntorahasto.

  Ryhdy asuntosijoittajaksi, sijoita S-Asuntorahastoon

  Tee sijoitus S-Asuntorahastoon verkkopankissa tai S-mobiilissa.

  Lue lisää

Päivitä yhteystietosi omalla S-kanavalla

Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Päivitä tiedot