Siirry suoraan sisältöön

Cookinsaarilta Guatemalaan: S-Etukortti Visa toimii myös maailmalla

Yli kahden miljoonan suomalaisen lompakosta löytyy S-Pankin S-Etukortti Visa, jolla voi maksaa ostoksia ja nostaa rahaa yhtä hyvin omassa lähikaupassa kuin yli 200 maassa ympäri maailman. S-Etukortilla onkin maksettu ostoksia mitä eksoottisimmissa paikoissa Swazimaalta Grönlantiin ja Cookinsaarilta Guatemalaan.

Hae korttia verkkopankissa

Hae korttia

 

Eniten S-Pankin asiakkaat käyttävät ulkomailla korttiaan kuitenkin tutuissa naapurimaissa: vuonna 2019 maksutapahtumista eli korttiostoista ja käteisnostoista 19 prosenttia tehtiin Virossa ja 17 prosenttia Ruotsissa. Kolmanneksi eniten korttia käytetään Espanjassa.

”Monet suomalaiset viettävät Espanjassa koko talven, mikä näkyy myös siinä, että Espanjassa S-Etukortti Visaa käytetään eniten juuri talvikuukausina. Muissa maissa suurin piikki ulkomaan korttitapahtumissa on kesälomien aikaan, kesä- ja heinäkuussa”, kertoo S-Pankin korttien tuoteryhmäpäällikkö Marketta Lundell.

Pankilta vai luotolta?

Suomalaiset maksavat myös ulkomailla ostokset mieluiten tililtä: viime vuoden aikana S-Etukortti Visalla tehdyistä ostoista 75 prosenttia oli debit- eli pankkipuolelta ja 25 prosenttia credit- eli luottopuolelta.

”Ulkomaan reissulle lähdettäessä on hyvä kuitenkin varmistaa, että omassa kortissa on myös luotto-ominaisuus ja että sen raja on riittävä. Esimerkiksi hotellit tai autovuokraamot haluavat usein luottokortin maksutakuuksi”, Lundell muistuttaa.

”Lisäksi on hyvä muistaa, että tuttu ja turvallinen lähimaksu toimii myös ulkomailla. Lähimaksun yläraja saattaa tosin vaihdella maasta riippuen, ja joissain maissa myös yli 50 euron ostokset voi maksaa lähimaksulla. Tällöin maksu pitää kuitenkin hyväksyä tunnusluvulla, vaikkei korttia syötetäkään maksupäätteeseen”, hän jatkaa.

Miesten ja naisten rahankäytössä eroja

Naisten ja miesten kortin käytössä on eroja: Naiset käyttävät korttia eniten supermarketeissa, ravintoloissa ja vaatekaupoissa. Miehillä tyypillisimmät menoerät ovat ravintolat, supermarketit, käteisautomaatit ja polttoaine.

”Maksupääte voi ulkomailla tarjota vaihtoehdoiksi euron ja paikallisen valuutan. Valitsemalla paikallisen valuutan saa useimmiten parhaimman vaihtokurssin rahoilleen”, Marketta Lundell vinkkaa.

Lue lisää S-Etukortti Visa Credit/Debit -kortista

Viisi vinkkiä kortin käyttöön ulkomailla

  1. Aseta kortillesi turvarajat verkkopankissa tai S-mobiilissa. Voit valita kortillesi esimerkiksi maantieteellisen käyttöalueen sekä käteisnostorajan.
  2. Varmista, että kortillasi on tarpeisiisi sopiva luottoraja. Rajaan on mahdollista hakea korotusta kätevästi verkkopankissa.
  3. Tallenna puhelimeesi kortin sulkupalvelun numero ja ilmoita heti, jos S-Etukortti Visasi katoaa. Sulkupalveluun voi soittaa vuorokauden ympäri. Ulkomailta soitettaessa numero on +358 20 333.
  4. Valitse maksupäätteellä valuutaksi paikallinen rahayksikkö, niin saat useimmiten edullisemman vaihtokurssin.
  5. Matkalla olisi hyvä olla mukana myös hieman käteistä ja varalta toinen maksukortti.

Ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Päivitä yhteystietosi S-mobiilissa tai osoitteessa s-käyttäjätili.fi. Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Kirjaudu S-käyttäjätilille ja päivitä yhteystiedot: 

Päivitä tiedot


Asiakasomistajuus-osiossa voit päivittää markkinointiluvat: 

Päivitä markkinointiluvat