Siirry suoraan sisältöön

25 vai 45 vuoden asuntolaina?

Yksi haluaa maksaa asuntolainan takaisin nopeasti. Toiselle taas on tärkeää, että kuukausilyhennys on mahdollisimman pieni. Kokosimme yhteen tavallisen, 25 vuoden ja pitkän, jopa 45 vuoden asuntolainojen plussat ja miinukset. Vertaa, kumpi sopii sinulle paremmin!

Tavallisesti asuntolainan takaisinmaksuaika on pisimmillään 25 vuotta. Uutuutena S-Pankki tarjoaa normaalia pidempää asuntolainaa. Lainan takaisinmaksuaika räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan, ja pisimmillään se voi olla jopa 45 vuotta. Toistaiseksi pitkää lainaa tarjotaan vain erikseen sovittuihin YIT:n Smartti- ja Skanskan BoKlok-kohteisiin.

25 vuoden asuntolaina

+ Mitä lyhyempi laina-aika, sitä pienemmiksi jäävät lainan kokonaiskustannukset.

+ Jos otat asuntolainan 25-vuotiaana, olet jo viisikymppisenä vapaa keskittymään elämässäsi muihin asioihin.

+ Kun laina-aika on enintään 25 vuotta, voit valita vapaammin, millaisen asunnon hankit. Pidempiä asuntolainoja myönnetään vain valittuihin kohteisiin.

+ Jos lyhennysrahoille on välillä muuta käyttöä, 25-vuotiselle asuntolainalle voit saada enemmän lyhennysvapaata kuin pitkälle lainalle.

– Joskus elämäntilanteet muuttuvat yllättäen ja oma taloustilanne heikkenee, jolloin lainan kuukausierä voi tuntua suurelta.

– Jos kaikki liikenevä raha kuluu asuntolainan lyhennykseen, rahaa ei jää säästettäväksi pahan päivän varalle tai käytettäväksi pienempiin tai isompiin haaveisiin, kuten esimerkiksi harrastuksiin, lomamatkoihin tai sisustamiseen.

Molempiin asuntolainoihin on mahdollista hakea lyhennysvapaata, jos oma taloudellinen tilanne muuttuu.

Pitkä, esimerkiksi 45 vuoden asuntolaina

+ Pitkässä laina-ajassa kuukausittainen lyhennys on pienempi, jolloin kuukausittaiset asumiskustannuksesi pysyvät matalampina ja rahaa jää enemmän arjen muihin menoihin – ja unelmiinkin.

+ Pitkää lainaa myönnetään Skanskan ja YIT:n kohteisiin, joissa neliöt on käytetty tehokkaasti ja neliöhinnat ovat asuinalueen keskimääräisiä hintoja edullisemmat.

+ Valitut Skanskan ja YIT:n kohteet sijaitsevat alueilla, joilla asunnon arvo todennäköisesti kasvaa ja asunto on helpompi myydä huonossakin markkinatilanteessa.

+ Voit saada lainan alkuun kahden–viiden vuoden lyhennysvapaan riippuen lainan pituudesta. Myös 12 kuukauden lyhennysvapaa lainan takaisinmaksuaikana on mahdollinen.

+ Lainasopimus joustaa eri elämäntilanteissa ja takaisinmaksun kuukausierää voi muuttaa laina-aikana. Jos kuukausierän suuruus kasvaa, laina-aika pääsääntöisesti lyhenee.

+ Sinulle jää mahdollisuus säästää lainan lyhentämisen ohessa. Sijoittamalla esimerkiksi rahastoon sinun on mahdollista kerryttää 45 vuodessa parhaimmillaan kymmenien tuhansien euron säästöt.

– Pitkä laina-aika ja vuosien lyhennysvapaa kasvattavat lainan kokonaiskustannuksia, koska korkoja pitää maksaa pidempään.

– Aluksi S-Pankki tarjoaa pitkää asuntolainaa vain erikseen sovittuihin YIT:n Smartti- ja Skanskan BoKlok-kohteisiin.

– Taloutta on vaikea ennustaa 45 vuoden päähän: asunnon arvo saattaa pitkänä laina-aikana laskea jopa lainaa pienemmäksi tai korot saattavat nousta huomattavasti, mikä nostaa kuukausittaista lyhennyserää. Jos laina-aika on jo maksimi 45 vuotta, sitä ei voi enää pidentää korkojen noustessa. 

S-Pankin asuntolaina unelmiesi kodin rahoittamiseen

Lainalaskuri – laske itsellesi sopiva lainan määrä

Tutustu S-Pankin uuteen pitkään asuntolainaan

Päivitä yhteystietosi omalla S-kanavalla

Samalla voit antaa sähköisen markkinointiluvan ja pysyt ajan tasalla palveluistamme ja asiakasomistajaeduistamme.

Päivitä tiedot