Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki nostaa prime-korkoaan 12.10.2023

27.9.2023

S-Pankki nostaa S-Prime-korkoaan 0,2 prosenttiyksikköä 2,5 prosenttiin. Uusi korko astuu voimaan 12.10.2023. Päätös perustuu markkinakorkojen nousuun.

S-Prime on S-Pankin oma viitekorko, jota käytetään viitekorkona talletuksissa sekä rajatuissa lainatyypeissä. Koronmuutoksen jälkeen S-Tileille maksettava talletuskorko on 0,5 prosenttia.

"Asiakkaiden talletukset tileille muodostavat perustan pankin luotonannolle. Siksi meistä on reilua, että myös tilien korko reagoi yleisen korkotason nousuun. Käyttelytilimme eli S-Tilin hinnoittelu perustuukin S-Prime-viitekorkoon, johon vaikuttaa markkinakorkojen kehitys ja niihin kohdistuvat odotukset. Korkotason normalisoituessa olimme ensimmäisten joukossa maksamassa korkoa myös näille arjen kannalta keskeisille tileille. Nyt kun korkotaso on noussut lisää, on perusteltua, että myös S-Prime nousee", kommentoi S-Pankin toimitusjohtaja Riikka Laine-Tolonen.

S-Tilin korko lasketaan jokaisen päivän saldolle erikseen. Näin asiakkaat saavat rahoillensa paremman korkotuoton kuin tilillä, jolle korko lasketaan kerran kuukaudessa alimman saldon mukaan. S-Tilin korko maksetaan tilille vuosittain joulukuussa.

Muutos ei edellytä toimenpiteitä S-Pankin asiakkailta. Edellisen kerran S-Prime-korkoa on muutettu 15.6.2023.

 

Median yhteydenotot:
S-Pankin viestintä, p. 010 767 9300010 767 9300, viestinta@s-pankki.fi