Siirry suoraan sisältöön

LähiTapiola-rahastoja sulautuu S-Pankin rahastoihin 23.11.

6.10.2021

Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Kehittyvät Markkinat sulautuu S-Pankki Kehittyvät Markkinat ESG Osake Sijoitusrahastoon ja Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi sulautuu S-Pankki Fenno Osake Sijoitusrahastoon 23.11.2021.

Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Kehittyvät Markkinat (”sulautuva rahasto”) sulautuu S-Pankki Kehittyvät Markkinat ESG Osake Sijoitusrahastoon (”vastaanottava rahasto”) ja Sijoitusrahasto LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi (”sulautuva rahasto”) sulautuu S-Pankki Fenno Osake Sijoitusrahastoon (”vastaanottava rahasto”). Finanssivalvonta on 20.9.2021 antanut sulautumisille täytäntöönpanoluvan. Rahastojen sulautumiset ovat osa rahastovalikoiman kehittämistä ja tehostavat resurssien käyttöä.

FIM Fenno Sijoitusrahaston nimi on 7.10.2021 alkaen S-Pankki Fenno Osake Sijoitusrahasto ja FIM Kehittyvät Markkinat ESG Sijoitusrahaston nimi on 7.10.2021 alkaen S-Pankki Kehittyvät Markkinat ESG Osake Sijoitusrahasto.

Sulautumisten vaikutukset osuudenomistajille

Sulautuvien rahastojen varat ja vastuut siirretään vastaanottaviin rahastoihin. Sulautumisten yhteydessä sulautuvien rahastojen osuudenomistajien rahasto-osuudet vaihdetaan automaattisesti vastaanottavien rahastojen rahasto-osuuksiksi.

Sulautuminen edellyttää toimenpiteitä vain niiltä LähiTapiola Vastuullinen Kehittyvät Markkinat -rahaston ja LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi -rahaston osuudenomistajilta, joilla on kuukausisäästösopimus sulautuvaan rahastoon tai joilla ei ole voimassa olevia S-Pankin verkkopankkitunnuksia.  Sulautuminen ei aiheuta kustannuksia tai veroseuraamuksia osuudenomistajille (pl. mahdolliset verkkopankkitunnusten hankkimisesta aiheutuvat kustannukset). Sulautuvien rahastojen osuudenomistajille on lähetetty kirje, jossa kerrotaan sulautumisen vaikutuksista tarkemmin sekä osuudenomistajilta edellytettävistä toimenpiteistä.

Lunastus ennen sulautumisia ja lisätietoja

Sulautuvien rahastojen osuudenomistajilla on oikeus lunastaa (myydä) rahasto-osuutensa tai vaihtaa rahasto-osuudet toiseen LähiTapiola-rahaston rahasto-osuuksiin ennen sulautumista, viimeistään 16.11.2021 ennen klo 15.00. Lunastuksesta tai vaihdosta ei peritä palkkioita, mutta mahdollinen luovutusvoitto tai -tappio realisoituu verotuksessa.

Lisätietoja saat LähiTapiolan puhelinpalvelusta (09) 453 8500 (pvm/mpm) arkisin kello 9–17.

Vastaanottavien rahastojen avaintietoesite, rahastoesite, rahastojen säännöt sekä puolivuotiskatsaukset ja vuosikertomukset ovat saatavilla verkkosivuilta www.s-pankki.fi/rahastot. Sulautumisia koskevat tilintarkastajien ja säilytysyhteisön lausunnot sekä lisätietoja sulautumisista on saatavilla S-Pankki Rahastoyhtiö Oy:stä, Mikonkatu 9, 00100 Helsinki.

 

S-PANKKI RAHASTOYHTIÖ OY

Hallitus

Mikonkatu 9

00100 Helsinki