Siirry suoraan sisältöön

S-Sijoitusobligaatio Eurooppalaiset Vientiyritykset I/2016

Osio otsikolla [Missing text '/obligations/obligation-anchor' for 'Finnish']

Sijoitusobligaatio on hyvä valinta, kun etsit tavallista määräaikaistalletusta parempaa tuottoa rahoillesi, mutta et halua ottaa riskejä, jotka liittyvät suoraan osakesijoittamiseen. Pääomaturvan ansiosta saat sijoittamasi nimellispääoman takaisin eräpäivänä,  jolloin sinulle maksetaan myös mahdollinen tuotto. 

Tuotteen seuranta (PDF, 15 kt)

Liikkeeseenlaskupäivä 2.3.2016
Eräpäivä 2.3.2021
Liikkeeseenlaskija Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ)
Osio otsikolla [Missing text '/obligations/underlying-security-anchor' for 'Finnish']

Kohde-etuudet

Kymmenen pörssiosakkeen tasapainoin muodostama osakekori. Osakekorin yhtiöt ovat Anheuser-Busch InBev S.A./NV, Bayer AG, Bayerische Motoren Werke AG (BMW), Danone S.A., Koninklijke Philips NV, Sanofi S.A., Compagnie de Saint-Gobain, Schneider Electric SE, Unilever NV ja Wärtsilä Oyj.

Tuottomahdollisuus

Sijoitusobligaation tuotto perustuu osakekorin arvonkehitykseen sijoitusaikana. Sijoittaja hyötyy osakekorin lainaehtojen mukaisesta positiivisesta arvonkehityksestä tuottokertoimen osuuden verran. Kunkin osakkeen tuotto on rajattu 30 %:iin eli osakekorin tuotto voi olla enintään 30 %. Tuottokerroin on 95 %, mikä tarkoittaa, että eräpäivänä sijoittajalle maksetaan 95 % lainaehtojen mukaisesti lasketusta osakekorin positiivisesta tuotosta.  Jos osakekorin arvonkehitys on nolla tai negatiivinen, sijoitukselle ei makseta tuottoa. 

Pääomaturva

Pääomaturva tarkoittaa sitä että saat takaisin 100 % sijoittamastasi nimellispääomasta eräpäivänä. Nimellispääomalla taas tarkoitetaan sijoitusobligaatioon sijoittamaasi summaa, josta on vähennetty ylikurssi eli nimellisarvon ylittävä merkintähinnan osa. Liikkeeseenlaskijan tarjoama nimellispääoman takaisinmaksuehto eli pääomaturva on voimassa vain eräpäivänä eikä se kata ylikurssia. Nimellispääoman takaisinmaksuun liittyy riski liikkeeseenlaskijan takaisinmaksukyvystä. Ennen eräpäivää obligaation arvo voi olla sijoitettua nimellispääomaa matalampi tai korkeampi.

Pääomaturvatun sijoitusobligaation rakenne:

Pääomaturvattu sijoitusobligaatio koostuu kahdesta osasta: korko- ja tuotto-osasta.

    • Korko-osan avulla saat sijoituksen erääntyessä vähintään sijoittamasi nimellispääoman takaisin, riippumatta tuotto-osan kehityksestä.
    • Tuotto-osan (esimerkiksi osakkeet, valuutat, hyödykkeet) kehittyessä suotuisasti saat lisäksi tuottoa sijoittamallesi pääomalle.
    • Strukturointikustannuksella tarkoitetaan kaikkia sijoitusobligaatiosta liikkeeseenlaskijalle aiheutuvia kustannuksia.
    • Ylikurssi on nimellispääoman ylittävä merkintähinnan osa. Ylikurssi mahdollistaa suuremman tuotto-osan, mikä taas vaikuttaa korkeampaan tuottokertoimeen.

Katso tarkemmin markkinointimateriaali, lainakohtaiset ehdot ja liikkeeseenlaskijan ohjelmaesite (Structured Note and Certificate Programme) täydennyksineen. Tutustu lisäksi tarkemmin keskeisiin riskitekijöihin markkinointimateriaalissa.

Sijoitusobligaatiolla vakaata ja turvallista tuottoa

Sijoitusobligaatiolla vakaata ja turvallista tuottoa

Obligaatio saattaa kuulostaa hankalalle vaihtoehdolle tavallisesta säästäjästä. Sijoitusobligaatio on kuitenkin vaivaton ja turvallinen tapa hyötyä osakkeiden arvonkehityksestä.

Lue lisää sijoitusobligaatiosta

Usein kysyttyä