Siirry suoraan sisältöön
Eri korkosegmentteihin sijoittava erikoissijoitusrahasto

S-Pankki Korkovarainhoito A

Avaintietoesite (PDF, 51 kt)
Osio otsikolla Rahaston esittely

S-Pankki Korkovarainhoito on korkorahasto, jonka varoja sijoitetaan eri korkosegmenttien välillä markkinatilanteen mukaan. Rahaston varat sijoitetaan pääosin S-Pankki Rahastoyhtiön hallinnoimiin korkorahastoihin. S-Pankki Korkovarainhoito on hyvä yleisrahasto korkovarainhoitoon. Rahasto tavoittelee kulloiseenkin markkinatilanteeseen sopivinta korkoallokaatiota  painottaen eri suhdannesyklin vaiheissa parhaiten menestyviä korkosegmenttejä.

Riski
Tuotto 12 kk* -4,27 %
Tuotto alusta* 1,74 %
Kertasijoitus vähintään 10 €

S-Pankki Top Yield Erikoissijoitusrahasto sulautui osaksi S-Pankki Korkovarainhoito Erikoissijoitusrahastoa 29.4.2022. Lue lisää

OSTA RAHASTOA S-MOBIILISSA

Voit ladata S-mobiilin puhelimeen sovelluskaupasta. Saat sovelluksen pankkipalvelut käyttöösi S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai toisen pankin verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, kun sinulla on tili ja verkkopankkitunnukset S-Pankissa.

31.10.2022

Salkunhoitajan kommentti

S-Pankki Korkovarainhoito laski lokakuussa -0,86 %. Rahastolla ei ole vertailuindeksiä. Kuukausituottoa rasitti korkosuojan purku sekä kehittyvät korkomarkkinat. Korkomarkkinoiden hermostuneisuus jatkui lokakuussa. Nettomääräiset liikkeet jäivät vähäisiksi, mutta kuukauden aikana mentiin vuoristoratatunnelmissa reaalitalouksien luisun jatkuessa. Myöskään inflaatio ei osoittanut vaimenemisen merkkejä ja Euroopan keskuspankki jatkoi ohjauskorkonsa nostamista. Vuosi on ollut poikkeuksellisen haastava, sillä sekä osake- että korkomarkkinatuotot ovat olleet pahasti pakkasella. Valtionlainojen turvasatamaefektiä ei toistaiseksi ole saatu. Valtionlainojen tuottonäkymien pitäisi piristyä selkeästi, kun inflaatio ja kasvu kääntyvät laskuun. Rahaston varoista noin 26 % on sijoitettuna valtion joukkolainoihin ja kehittyvillä korkomarkkinoilla on sijoituksia noin 4 %. Investment grade -yrityslainoissa on sijoitettuna noin 18 % sekä high yield -yrityslainoissa noin 2,5 %. Loput rahaston varoista on rahamarkkinoilla tai käteisenä. Jatkamme alhaisella riskitasolla. Johtuen rahaston alhaisesta riskitasosta suurin osa sijoituksista allokoidaan rahamarkkinoille, valtion joukkolainoihin sekä korkealaatuisiin yrityslainoihin. Rahaston varat on hyvin hajautettu. Korkosijoitusten tulevaisuuden tuotto-odotukset ovat nousseet reippaasti.

Jouni Salmenkivi

Rahastoa hoitaa

Jouni Salmenkivi
johtaja,
Korkorahastot
jouni.salmenkivi@s-pankki.fi

  

Sijoitusten jakautuminen

Rahaston 6 suurinta sijoitusta 29.11.2022

Rahasto Nettoarvosta Muutos
S-Pankki Lyhyt Korko A 36,36 % 0,16 %
S-Pankki Euro Valtionlaina Korko A 30,89 % 5,6 %
S-Pankki Vihreä Yrityslaina ESG Korko A 22,89 % 5,42 %
S-Pankki Kehittyvät Markkinat Korko A 3,69 % 0,15 %
ODDO BHF Euro Credit Short Duration CI 1,53 % 0,03 %
S-Pankki High Yield Eurooppa ESG Korko A 0,96 % 0,02 %
Osio otsikolla Palkkiot

Palkkiot **

** Hallinnointipalkkio sisältää säilytyspalkkion.

Rahaston juoksevat kulut sisältävät hallinnointi- ja säilytyspalkkiot sekä mahdollisesti sijoituskohteena olevista rahasto-osuuksista perityt hallinnointi- ja säilytyspalkkiot.


Ehdot, asiakirjat ja katsaukset

Rahaston sijoituksissa ei oteta huomioon ympäristön kannalta kestäviä taloudellisia toimintoja koskevia EU:n kriteerejä. Rahaston sijoituspäätöksissä huomioidaan kuitenkin kestävyysriskit.

*Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Tuotossa ei ole huomioitu mahdollisia tuotonmaksuja. Alle vuoden toimineiden rahastojen osuussarjojen osalta tuotto esitetään annualisoimattomana.

Tämä on mainos. Rahastoja hallinnoi S-Pankki Rahastoyhtiö Oy. Huomioithan, että sijoitustoimintaan liittyy aina taloudellinen riski. Sijoitusten arvo ja niistä saatava tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja ei välttämättä saa takaisin alkuperäistä sijoitustaan. Tutustu ennen sijoituspäätösten tekemistä rahaston rahastoesitteeseen ja sijoittajan avaintietoihin.