Siirry suoraan sisältöön

DIAS – Digitaalinen asuntokauppa

Digitaalinen asuntokauppa on entistä joustavampi, turvallisempi ja nopeampi tapa ostaa tai myydä asunto. S‑Pankin kautta sinun on mahdollista hoitaa asuntokaupat täysin digitaalisesti.

Asuntolainahakemuksen teet kätevimmin verkossa, lainaneuvottelu voit käydä S‑Pankin laina-asiantuntijan eli S‑Pankkiirin kanssa etäneuvotteluna ja varsinainen asuntokauppa voidaan toteuttaa DIAS:in eli digitaalisen asuntokauppapalvelun kautta.

Digitaalisen asuntokaupan hyödyt

DIAS on helppo ja turvallinen tapa solmia asunto-osake- tai kiinteistökaupat ilman käyntiä pankissa. DIAS on kehitetty yhteistyössä suomalaisten pankkien, kiinteistönvälittäjien ja keskeisten viranomaistahojen kanssa.

 1. Asuntokauppojen tekeminen ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua, vaan kaupan voi tehdä vaikka kotisohvalta käsin.
 2. Allekirjoitat kauppakirjan sähköisesti juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.
 3. Vahva tunnistautuminen takaa turvallisen kaupankäynnin ja kauppakirja säilyy sähköisessä muodossa turvallisesti.
 4. Voit seurata oman DIAS-kauppasi etenemistä DIASin asiointipalvelusta.

 

Kuinka digitaalinen asuntokauppa etenee?

 • Hae lainaa asuntolainahakemuksemme kautta.
 • Hakemuksen täyttämisen yhteydessä voit varata ajan lainaneuvotteluun. Mikäli et varaa aikaa, olemme sinuun yhteydessä.
 • Asuntolainahakemuksen teet kätevimmin verkossa. Lainaneuvottelu käydään S-Pankin laina-asiantuntijan eli S-Pankkiirin kanssa etäneuvotteluna joko puhelimitse tai verkossa.
 • Lainaneuvottelun yhteydessä teemme sinulle lainatarjouksen, jonka turvin pääset hieromaan kauppoja, kun sopiva asunto osuu kohdalle.
 • Kun uusi koti on löytynyt ja ostotarjouksesi siitä hyväksytty, sovi S-Pankkiirisi kanssa mahdollisimman pian lainapapereiden allekirjoittamisesta.
 • Suosittelemme sähköistä DIAS-asuntokauppaa. Se on ketterin tapa toteuttaa asuntokaupat vaikkapa kotisohvalta käsin.

Lue lisää asuntolainan hakemisesta

Digitaalinen asuntokauppa DIAS

 • DIAS on asuntokaupan digitaalinen kaupankäyntijärjestelmä, joka kokoaa yhteen asuntokaupan kaikki osapuolet. DIASin käyttö on mahdollista, kun kaupassa on mukana kiinteistönvälittäjä ja molempien osapuolien pankit käyttävät DIASia.
 • DIASin kautta on mahdollista tehdä sekä asunto-osake että kiinteistökaupat tietyin edellytyksin. Tutustu edellytyksiin DIASin sivuilta.
 • Ostaja ja myyjä saavat kutsun allekirjoittamaan kaupat digitaalisesti.
 • DIAS-asuntokauppa on jopa perinteistä asuntokauppaa turvallisempi, koska siinä voidaan paremmin taata tiedon, maksujen ja panttien siirtyminen oikeille tahoille.

Lue lisää DIAS-palvelun verkkosivuilta

Asuntolaina ilman toimitusmaksua

S-Pankki tarjoaa uudet asuntolainat ilman toimitusmaksua toistaiseksi. Muutos koskettaa niitä, jotka ottavat uuden asuntolainan omaan käyttöön hankittavan asunnon rahoittamiseen, asunnonvaihtajista ensiasunnon ostajiin. Tämä kattaa myös aiemmin tarjotut ja toistaiseksi toteutumattomat uudet asuntolainat.

Laske sopiva lainamäärä

Ennen asunnon ostoa ja lainan hakemista selvität omiin tarpeisiisi sopivan lainamäärän, kuukausierän suuruuden ja laina-ajan pituuden helposti asuntolainalaskurimme avulla.

SIIRRY LAINALASKURIIN

Pyydä lainatarjous

Hae asuntolainaa verkossa kaikkien pankkien tunnuksilla. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

Miksi asuntolaina kannattaa ottaa S-Pankista?

 • Kilpailukykyinen hinta
 • Laina-aika jopa 30 vuotta
 • Tilit, kortit, verkko- ja mobiilipankki maksutta lainan määrästä riippumatta
 • Monipuoliset lisäpalvelut, kuten S-Pankin lainaturva
 • Mahdollisuus pitää lyhennysvapaata tarvittaessa
 • S-Pankin asiakkaana sinulla jää enemmän rahaa elämiseen. Laske, mitä hyötyisit S-Pankin asiakkuudesta
 • Pyydä asuntolainatarjous helposti verkossa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Saatu lainatarjous ei vielä sido sinua mihinkään.

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (pvm/mpm). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Oletko kiinteistönvälittäjä?

Oletko kiinteistönvälittäjä ja asiakkaasi on S-Pankin asiakas? Olemme koostaneet verkkosivuillemme hyödyllistä tietoa asuntokaupoista S-Pankissa.

Lue lisää