Siirry suoraan sisältöön

Muutoksia hinnastoihin ja ehtoihin 22.2.2021

Hinnastomme ja ehtomme muuttuvat joidenkin tuotteiden ja palveluiden osalta 22.2.2021. Monet Visa-kortteihimme liittyvät hinnat laskevat.

Muutokset eivät vaikuta asiakasomistajien päivittäisiin pankkipalveluihin. Tarjoamme osuuskauppojen asiakasomistajille ja heidän perheenjäsenilleen tilin, S-Etukortti Visan, verkkopankkitunnukset ja S-mobiilin jatkossakin maksutta.

Lähetämme muutoksia koskevat viestit ensisijaisesti sähköisenä verkkopankkiin ja tarvittaessa paperipostina kotiosoitteeseen. Jos olet saanut muutoksista viestin verkkopankkiisi, saat meiltä myös erillisen ilmoituksen saapuneesta viestistä joko sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Muistathan kuitenkin, että emme koskaan tiedustele verkossa tai puhelimitse pankkitietojasi kuten tunnuslukua, salasanaa tai korttinumeroa. Voit lukea lisää turvallisesta pankkiasioinnista verkkosivuiltamme.

Alta voit lukea hinnastoihin ja ehtoihin tulevista muutoksista tarkemmin. Jos kaipaat muuta tietoa tuotteistamme ja palveluistamme, suosittelemme tutustumaan usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyä

Vuoden 2021 alussa laskemme monia Visa-kortteihimme liittyviä hintoja. Hintoja laskemalla haluamme sekä palkita nykyisiä ahkeria kortin käyttäjiä että kannustaa muitakin asiakkaitamme ottamaan korttinsa entistä aktiivisempaan käyttöön.

Vaikka päivittäiset pankkipalvelumme ovat maksuttomia osuuskauppojen asiakasomistajille jatkossakin, eivät palvelut synny ilmaiseksi. Yleisen hintatason kohoamisen ja lisääntyvien kustannuksien vuoksi joudumme valitettavasti myös korottamaan joitakin hintoja.

Muistathan, että voit hoitaa suurimman osan pankkiasioistasi – esimerkiksi saldojen tarkistamisen ja laskujen maksamisen – maksutta verkkopankissa ja S-mobiilissa.

Kortteihin tulevat seuraavat muutokset:

  • Visa Creditin sähköisen laskun tilinhoitopalkkio: ensimmäinen lasku sekä seuraavat laskut 0 euroa, jos luotto maksetaan kokonaan pois. Seuraavat laskut 2 €/lasku, jos luottoa ei makseta kokonaan pois (aiemmin 2 €/lasku kaikissa tilanteissa).
  • Luottorajan muutos: 0 euroa (aiemmin 5 €/muutos).
  • Lyhennysprosentin tai maksuvapaan kuukauden muutos: 0 euroa (aiemmin 5 €/muutos).
  • Kortin tunnusluvun tarkistaminen verkkopankissa: 1. kerta maksuton, seuraavat kerrat 1 €/kpl (aiemmin 1. kerta maksuton, seuraavat kerrat 5 €/kpl).
  • Euromääräinen käteisnosto EU-maissa automaatilla: 4 maksutonta nostoa kuukaudessa, ylimenevät nostot 1,50 €/kpl (aiemmin 5 maksutonta nostoa kuukaudessa, ylimenevät nostot 1 €/kpl).
  • Euromääräinen käteisnosto EU-maiden ulkopuolella automaatilla: 2 € + 2,5 % noston määrästä (aiemmin 1 € + 2 % noston määrästä).
  • Luottotilin saldokysely automaatilla: 1 €/kysely (aiemmin 0,75 €/kysely).
  • Luoton marginaali: S-Etukortti Visa Credit 9,50 prosenttiyksikköä, S-Pankki Visa Credit 12,95 prosenttiyksikköä (aiemmin S-Etukortti Visa Credit 7,95 prosenttiyksikköä, S-Pankki Visa Credit 9 prosenttiyksikköä).
  • Väliaikainen luottorajan korotus S-Pankin asiakaspalvelussa: 10 €/korotus (aiemmin 5 €/muutos).
  • S-Tilin saldo- tai tapahtumakysely Visa-kortilla automaatilla: 1 €/kysely (aiemmin 0,75 €/kysely).
  • Muissa kuin euroissa tehtävien korttiostojen valuuttalisä: 2,45 %/osto (aiemmin 1,95 %/osto).

Muihin palveluihin tulevat seuraavat muutokset:

  • Suoramaksun veloitustilin muutokset: 10 €/muutos (ei aiemmin hinnastossa).
  • Asiakkaan toimeksiannon mukaisesti maksupalveluna suoritettu maksu S-Tililtä: 6 €/maksu (aiemmin 3 €/maksu).
  • Asiakkaan toimeksiannon mukaisesti maksupalveluna suoritettu toistuva maksu S-Tililtä: 6 €/kerta (aiemmin 3 €/kerta).
  • Verkkopankista tilattu postitse toimitettava kuitti: 5 €/kpl (aiemmin 3 €/kpl).

Teemme muutoksia S-Pankin ja FIMin korttiehtoihin sekä digitaalisten palveluiden yleisiin ehtoihin.

Korttiehtoihin tulevat muutokset koskevat 22.2.2021 alkaen muun muassa kortin sulkemista tai sen käytön rajoittamista sekä vastuutasi kortin ja sen tietojen säilyttämisestä. Lisäksi muutamme ehtoja siten, että viimeistään 19.4.2021 alkaen ilmoitamme sinulle erikseen korttimaksujen valuutanvaihdon kurssin. Näet keskeisimmät muuttuvat asiat helposti tutustumalla kohtiin, jotka olemme merkinneet joko verkkopankkiin tai postitse lähettämiimme ehtoihin korostusvärillä.

Digitaalisten palveluiden yleiset ehdot muuttuvat siten, että ne sisältävät 22.2.2021 alkaen myös S-mobiilin tunnistamisen, digitaalisten sijoituspalveluiden ja e-laskujen ehdot.

Yllä mainittujen muutoksien lisäksi olemme muuttaneet molempien ehtojen tekstejä kokonaisuudessaan aiempaa helppolukuisemmiksi ja ymmärrettävämmiksi.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään ehtoihin ja hinnastoihin tulevien muutoksien vuoksi. Voit jatkaa palveluiden käyttöä normaaliin tapaan.

Jos sait ehto- ja hinnastomuutosviestin mukana kehotuksen päivittää pankkiasiointiin liittyvät tietosi, päivitäthän ne pikaisesti verkkosivuillamme.

Voit hankkia verkkopankkitunnukset käymällä asiakaspalvelupisteellämme. Voit asioida joko varaamalla ajan verkkosivujemme kautta tai käymällä asiakaspalvelupisteellä sinulle sopivana ajankohtana. Voit tarkistaa sinua lähimmän asiakaspalvelupisteen sekä aukioloajat verkkosivuiltamme.

Saat verkkopankkitunnukset käyttöösi, kun

  • sinulla on tili S-Pankissa tai laaja käyttöoikeus toisen henkilön S-Pankissa olevaan tiliin,
  • olet vähintään 12-vuotias,
  • sinulla on tunnuksia hakiessasi mukanasi passi tai kuvallinen henkilökortti.

Tarkista ensin e-laskusopimus verkkopankissa Maksut-valikosta E-lasku-kohdasta. Halutessasi voit tilata ilmoituksen saapuneista e-laskuista sähköpostiisi.

Kun olet tarkistanut sopimuksen, voit tilata Visa-laskustasi e-laskun seuraavasti:

 1. Valitse Maksut > E-laskutilaukset > Tilaa uusi e-lasku.
 2. Kirjoita hakukenttään S-Pankki Oyj ja paina Etsi.
 3. Valitse aukeavasta listasta kohta, jonka laskutusaihe on VISA-, JOUSTO-, TUOTELUOTTO ja paina Jatka.
 4. Kirjoita Viitenumero-kohtaan Visa-laskullasi tai luoton myöntämisen yhteydessä saamastasi tekstiviestistä näkyvä viitenumero.
 5. Valitse maksutili ja paina Hyväksy.

E-laskun voimaantulo kestää noin viikon. Jos teet tilauksen juuri silloin, kun laskusi on muodostunut, saatat saada vielä yhden paperilaskun tilauksesi jälkeen.

Lataa ensin S-mobiili puhelimesi sovelluskaupasta. Voit ladata sovelluksen joko Googlen palveluilla varustettuihin Android-puhelimiin tai Applen iPhone-puhelimiin.

Tarvitset ensimmäiseen kirjautumiseen S-Pankin tai jonkin toisen pankin verkkopankkitunnukset ja sinun tulee olla asiakasomistaja tai kuulua asiakasomistajatalouteen.

Ensimmäisen kirjautumisen yhteydessä saat käyttöösi S-mobiilin tunnistamisen, jonka avulla voit jatkossa kirjautua sormenjäljellä, itse valitsemallasi tunnusluvulla tai Face ID:llä niillä iOS-puhelimilla, joissa on kasvojentunnistustoiminto.

S-mobiilissa voit tarkastella tilitapahtumia ja maksaa laskuja. Näet korttisi ja voit esimerkiksi muokata korttien turvarajoja ja tarkastella luottotapahtumia. Voit myös ostaa rahastoja ja seurata rahastosäästöjäsi sekä hoitaa laina-asioita. Voit myös tarkastella muun muassa bonustietojasi, sähköisiä kassa- ja takuukuittejasi ja sinulle tarjottavia etuja. Sähköiset kuitit näet, kun olet ottanut ne käyttöön S-mobiilissa tai S-käyttäjätilillä.