Siirry suoraan sisältöön

Huomioi nämä 4 asiaa, ennen kuin sijoitat

Viisaus ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” koskee myös varallisuussuunnittelua. Mitä suuremmasta varallisuudesta on kyse, sitä ratkaisevampi merkitys on sijoituspäätöstä edeltävällä pohjatyöllä. S-Pankin Family Office ja Wealth Planning -palveluista vastaava johtaja Veera Kosonen listasi tärkeimmät seikat onnistuneen varallisuussuunnittelun perustaksi.

Jaa:

1. Verotuksen vaikutus

Verotuksellisten asioiden ei pidä yksinään ohjata sijoituspäätöksiä, mutta huomioon ne on syytä ottaa.

Kun kunkin perheen lähtötilanne on tiedossa, mietitään, mihin sijoittamisella pyritään. Sen jälkeen arvioidaan verotuksellisesta näkökulmasta, millainen omistusrakenne palvelee heidän tilannettaan ja tavoitteitaan parhaiten. Kannattaako sijoitukset tehdä esimerkiksi yrityksen kautta tai vaikkapa sijoitusvakuutuksia hyödyntäen?

Samalla kun mietitään verotuksen vaikutusta sijoituksiin, pitää varmistaa kassavirran riittävyys perheen omaan elämiseen.

2. Perintösuunnittelun merkitys

Perintösuunnittelu kannattaa ottaa osaksi sijoitustoimintaa. Huomioitavia seikkoja ovat esimerkiksi lesken turva sekä jälkipolville aikanaan lankeavat perintöverot. Myös mahdollisiin avioeroihin ja oikeustoimikelpoisuuden mahdolliseen heikkenemiseen on tärkeää varautua etukäteen.

Ennen sijoituspäätöstä on hyvä kartoittaa kaikki varat ja velat, perhetilanne sekä mahdolliset avioehdot, testamentit, edunvalvontavaltuutukset ja vakuutusten edunsaajamääräykset. Ennakoivalla suunnittelulla varmistetaan, ettei sen enempää sijoitustilanteessa kuin perintötilanteessakaan jouduta maksamaan turhia veroja, ja että varallisuus kasvaa ja kehittyy turvallisesti yli sukupolvien, kunkin perheen tahtotilan mukaisesti.

3. Hajauttamisen tärkeys

Riittävä hajauttaminen on kaiken a ja o sijoittamisessa. Se tarkoittaa niin ajallista, maantieteellistä kuin eri omaisuusluokkien välistäkin hajauttamista.

Oma riskinsietokyky, tuottotavoite ja sijoitushorisontti on aina syytä arvioida huolellisesti ennen sijoituspäätöstä. Olennaista on huomioida myös jo olemassa olevat sijoitukset. Sijoitussalkkujen rakentamiseen löytyy lukuisia vaihtoehtoja, joista on mahdollista räätälöidä kunkin perheen tahtotilaa ja tulevaisuuden suunnitelmia tukevia kokonaisuuksia.

4. Asiantuntijoiden hyödyntäminen

Sijoittaminen on taitolaji, mutta niin on siihen liittyvä pohjatyökin. Vaikka huomioitavia asioita on paljon, se kyllä kannattaa. S-Pankin Family Office ja Wealth Planning -palveluillamme teemme varallisuussuunnittelun mahdollisimman helpoksi tarjoamalla kullekin perheelle henkilökohtaista ja kokonaisvaltaista palvelua räätälöitynä, vuosikymmenten laki-, vero- ja sijoitusosaamistamme hyödyntäen.

Suunnittelemme ja toteutamme sinulle, perheellesi ja yrityksillesi räätälöidyn ratkaisun, kun sijoitusvarallisuuden määrä on yli 300 000 euroa.

Wealth Planning -palvelumme ovat tarjolla osana yksilöllistä varainhoitokokonaisuutta ja pääosin ilman erillistä lisäveloitusta niille asiakkaillemme, joilla on varainhoidossa yli 500 000 euroa.

Family Office -palvelumme on suunnattu varakkaille perheille, jotka kaipaavat apua perheen varallisuuden kehittämiseen ja hallinnoimiseen, ja joiden sijoitusvarallisuus on yli 3 000 000 euroa.

Kiinnostuitko kuulemaan lisää?

Kokeneet ja asiantuntevat yksityispankkiirimme kertovat mielellään palveluistamme sinulle henkilökohtaisesti.

Ota yhteyttä

Voit myös tutustua aiheeseen lisää Family Office ja Wealth Planning -verkkosivuillamme. 

Tässä materiaalissa esitetyt tiedot ovat luonteeltaan informatiivisia, eikä niitä tule pitää kehotuksena yksittäistä rahoitusvälinettä koskevien liiketoimien toteuttamiseen. Tämän materiaalin mukaiset tiedot eivät ole myöskään sijoituspalvelulain mukaista sijoitusneuvontaa.