Siirry suoraan sisältöön

Vuokravakuustili

Muuttaessasi vuokralle vuokranantaja voi edellyttää sinulta vuokravakuustilin avaamista pankkiin.  Vuokravakuustilin tarkoituksena on tarjota vuokravakuudelle reilu ja turvallinen säilytyspaikka, josta on hyötyä sekä vuokraajalle että vuokranantajalle.

Miksi kannattaa avata vuokravakuustili?

 • Se on turvallinen ja reilu säilytyspaikka vuokravakuudelle.
 • Saat rahoillesi käyttötilin korkoa.
 • Pääoma ja talletuskorko kuuluvat talletussuojan piiriin.
Osio otsikolla Miten vuokravakuustili toimii?

Miten vuokravakuustili toimii?

 • Vuokralainen tallettaa vuokravakuustilille vuokranantajan kanssa sovitun summan. Vuokralainen ei pysty itse käyttämään tiliä, koska se pantataan vuokranantajalle.
 • Jos vuokria on jäänyt maksamatta tai asuntoa joudutaan korjaamaan vuokralaisen toiminnasta johtuen, on vuokranantajalla oikeus nostaa tilillä olevat rahat.
 • Kun vuokrasopimuksesi päättyy, panttaussopimus palautetaan pankkiin ja saat vuokrasumman korkoineen käyttöösi, kunhan olet hoitanut velvoitteesi moitteetta eikä vuokranantajalla ole vaateita.
Osio otsikolla Näin avaat vuokravakuustilin

Avaa vuokravakuustili asiakaspalvelupisteessä

 1. Tule lähimpään asiakaspalvelupisteeseen. Lähes 100 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Mukaasi tarvitset henkilöllisyystodistuksen. 

  KATSO LÄHIN TOIMIPAIKKA
 2. Avaa vuokravakuustiliksi S-Tili tai S-Tuottotili. Voit avata tilin myös verkkopankissa, mutta panttaus täytyy tehdä asiakaspalvelupisteessämme. 

 3. Tee tiliin panttaussopimus. Avaamasi tili muutetaan vuokravakuustiliksi tekemällä siihen panttaus, josta sovitaan pankin ja vuokranantajan kanssa. Kun sopimus on tehty ja käsitelty S-Pankissa, lähetetään se sinulle postitse kotiin allekirjoitettavaksi. Allekirjoitettu sopimus toimitetaan vuokranantajalle.

Ehdot ja asiakirjat

Heräsikö kysymyksiä?

Soita meille 010 76 5800

Asiakaspalvelumme on tavoitettavissa ma–pe klo 9–16 (0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min). Tarvitset soittaessasi aina verkkopankkitunnuksia tai S-mobiilin tunnistamista

Varaa aika ja tule käymään

Noin 80 asiakaspalvelupistettämme palvelevat sinua Prismoissa, useimmissa Sokoksissa ja valikoiduissa S-marketeissa kautta maan. Olemme avoinna myös iltaisin ja lauantaisin. Voit hoitaa asiasi jonottamatta, kun varaat ajan toimipaikkaan. 

Varaa aika

Etsi lähin toimipaikka

Varmista, että me tavoitamme sinut

Kun yhteystietosi ovat ajan tasalla, saat sähköpostiisi tietoa S-Pankin ja koko S-ryhmän uusista palveluista ja ajankohtaisista asiakasomistajaeduista heti ensimmäisten joukossa.

Päivitä yhteystietosi