Gå direkt till innehållet

Studielivet

Banktjänster för studerande

Budgeten för en studerande kräver god planering och banktjänster som passar för studerande. På S-Banken hittar du alla tjänster du behöver för att sköta din ekonomi, så att du kan fokusera på det som är viktigast – att få ut allt av din studietid. Det bästa är att S-Bankens konton, kort och webbankskoder samt webbanken och mobilbanken alltid är avgiftsfria för ägarkunderna i handelslagen och personer som hör till ett ägarkundshushåll. När du betalar med S-Förmånskort Visa samlar du också Bonus och betalningssättsförmån.

BLI KUND

Tjänster för studerande

Bostadslån för studerande

Att köpa en egen bostad kan kännas som ett stort ekonomiskt steg. Att betala av på ett bostadslån är dock jämförbart med att betala hyra varje månad. Men till skillnad från hyresbetalningar hamnar amorteringar på bostadslån i slutändan i din egen ficka. Som studerande kan du också få ett bostadslån eller ett lån för investeringsbostad, om du har skött din ekonomi klanderfritt och har regelbundna inkomster.

Det lönar sig att börja spara till den första bostaden tidigt på ett BSP-konto. Du kan ansöka om BSP-lån för köp av första bostad, när du har sparat ihop den sparandel som krävs för lånet på BSP-kontot. När du köper bostad och om villkoren i ditt BSP-sparavtal uppfylls, får du statsborgen för ditt lån och tilläggsränta på dina besparingar.

Det lönar sig att ansöka om lån även om du inte har hittat din drömbostad ännu: en låneoffert förbinder dig inte till någonting, men det är bra att ha en sådan när rätt bostad dyker upp och du vill lägga ett bud.

BSP-lån
Bostadslån

Investera som studerande

Vi tycker att alla ska ha möjlighet att få avkastning på sina pengar. Därför vill vi att det ska vara så enkelt och förmånligt som möjligt att fondspara och investera. Funderar du på hur du ska börja investera som studerande? Ett enkelt sätt att börja är att använda tjänsten Spararen i S-mobil och att styra Bonus eller exempelvis en euro för varje köp med bankkortet till en fond. Se även andra alternativ och välj det lämpligaste sättet för dig att investera under studietiden.

Besparingskalkylatorn

S-Bankens fonder

Ansvarsfulla investeringar

Vanliga frågor

Har du frågor?

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–fr kl. 9–16 (lna/mta). När du ringer ska du alltid ha webbankskoder eller identifiering i S-mobil till hands.

Boka tid och besök oss

Vi har totalt cirka 80 kundtjänstställen på Prisma, de flesta Sokosvaruhus och utvalda S-marketenheter runt om i Finland. Vi har öppet även på kvällar och lördagar. Du kan sköta dina ärenden utan att behöva köa om du bokar tid till ett serviceställe.

Boka tid