Gå direkt till innehållet

Så här gör du kontantuttag och kontantinsättningar

Som S-Bankens kund kan du ta ut kontanter med bankkort avgiftsfritt i kassorna på närmare 1 000 av S-gruppens serviceställen. Vid behov kan du också göra större uttag vid ett av våra kundtjänstställen. Uttagen debiteras ditt bankkonto i S-Banken, dvs. S-Kontot. Du kan inte göra kontantuttag från eller kontantinsättningar på kreditkontot i kassorna eller vid kundtjänstställena.

För styrkande av identitet krävs efter årsskiftet ett pass eller identitetskort.

HITTA DET NÄRMASTE SERVICESTÄLLET

Så här gör du kontantuttag och kontantinsättningar i S-gruppens butiker:

  • Du kan ta ut och sätta in kontanter på Sale, Alepa, S-market, Prisma och ABC. Dessutom kan du göra kontantuttag i automat.*
  • Du kan ta ut eller sätta in högst 200 euro på en gång, på vissa serviceställen även större belopp. Du kan sätta in högst 1 000 euro eller göra högst fem insättningar under en kalendermånad.
  • Du behöver ett S-Förmånskort Visa Debit eller S-Förmånskort Visa Credit/Debit som är anslutet till ditt S-Konto.
  • Dessutom behöver du PIN-koden till ditt kort och identitetskort eller pass.
  • Du kan kontrollera ditt kontosaldo på webbanken, i S-mobil, på ett kundtjänstställe eller i en S-Förmånskortsterminal på ett kundtjänstställe samt i samband med uttag i automat.

*I EU-länderna kan du göra fyra avgiftsfria uttag i euro i automat i månaden. Samtidigt kan du kontrollera ditt kontosaldo avgiftsfritt. Överskridande uttag kostar 1,50 €/st. och separata saldoförfrågningar 1 €/st.

Kontantuttag och beställning av stora kontantbelopp vid S-Bankens kundtjänstställen

  • Du kan också ta ut och sätta in kontanter vid S-Bankens kundtjänstställen. Kontrollera var ditt närmaste kundtjänstställe finns genom att söka servicetsställen. Observera att det inte finns några kassatjänster på S-Bankirernas kontor.
  • Du kan ta ut högst 2 000 euro per dygn inom ramen för ditt kontosaldo.
  • Större kontantbelopp (2 000–10 000 euro) samt mindre belopp, till exempel sedlar av en viss valör, kan du beställa på förhand till ett av våra kundtjänstställen. Du kan göra beställningen vid det kundtjänstställe där du vill ta ut pengarna. Observera att vi inte tar emot beställningar per telefon. Beställningen ska göras 2 veckor innan du vill ta ut pengarna. På en gång kan du beställa 10 000 euro.  Kontrollera var ditt närmaste kundtjänstställe finns genom att söka servicetsställen.

Myntinsättningar

  • Vi mottar inte sparbössinsättningar eller myntredovisningar från företag. Myntinsättningar från privatkunder kan mottas för upp till 20 euro eller 50 stycken.

Kom ihåg att du behöver ett giltigt identitetskort eller pass när du uträttar ärenden vid våra kundtjänstställen.

Du kan kontrollera vilka identitetsbevis vi godtar här
Du kan också identifiera dig med S-mobil

Kontantuttag i samband med kortköp i andra butiker än S-gruppens

Med S-Förmånskort Visa kan du också ta ut kontanter i samband med köp med bankkort i kassan i andra butiker än S-gruppens. Kontantuttag är möjliga i de butiker i Finland som tillhandahåller tjänsten Cash back.

Kontantuttag är en tjänst som en butik eller ett företag väljer att tillhandahålla. Det är den som tillhandahåller tjänsten som fastställer en eventuell avgift för tjänsten och maxbeloppet för kontantuttag. När korttransaktionen auktoriseras med PIN-koden omfattar den beloppet av både kontantuttaget och kortköpet. Det går inte att göra kontantuttag med kreditkort.

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–to kl. 9–20, fr kl. 9–18 (0,0835 €/samtal + 0,1209 €/minut). Under samtalet kan du identifiera dig med dina personliga webbankskoder eller genom identifiering med S-mobil.

Boka tid och besök oss

Vi har närmare 100 kundtjänstställen på Prisma, de flesta Sokosvaruhus och utvalda S-marketenheter runt om i Finland. Vi har öppet även på kvällar och lördagar. Du kan sköta dina ärenden utan att behöva köa om du bokar tid till ett serviceställe.

Hitta närmaste serviceställe