Gå direkt till innehållet

Semesterfirarens minneslista

Semestern närmar sig och semesterplanerna är redan klara för att förverkligas för många. Vi sammanställde fem tips som kan hjälpa dig att resa med tryggt sinne – och kanske spara lite pengar.

 1. Utnyttja lokala förmåner i S-mobil under semesterresan
  Finland är fullt av fantastiska platser att utforska och många tillbringar återigen sommaren genom att resa runt i hemlandet. Under semesterresan är det alltid en god idé att ta en titt på avsnittet Förmåner och tips i S-mobil när du kommer till en ny ort, eftersom du där hittar till dig riktade lokala förmåner på S-gruppens verksamhetsställen. I S-mobil finns även vägbeskrivningar till verksamhetsställena och deras öppettider.
 2. Vet du hur mycket Bonus som samlats på ditt konto?
  Du får alltid Bonus, när du använder S-Förmånskortet. Dessutom får du betalningssättsförmån när du betalar dina köp med S-Förmånskort Visa. Under årens lopp kan det samlas en större summa och semestern är ett utmärkt tillfälle att utnyttja Bonusen som eventuellt ligger på kontot! Bonus och betalningssättsförmån betalas som pengar in på ditt konto i S-Banken, och du kan enkelt kontrollera kontots saldo i S-mobil. Läs mer om att utnyttja Bonus
 3. Lämpliga säkerhetsgränser för kort
  Säkerhetsgränserna för S-Förmånskort Visa skyddar ditt kort till exempel under semesterresor. Du kan fastställa en kontantuttagsgräns per dygn samt köp- och internetköpgränser för ditt S-Förmånskort Visa. Dessutom kan du begränsa kortets geografiska användningsområde så att det motsvarar din reseplan. Du kan ändra säkerhetsgränserna gratis bland annat i S-mobil och på webbanken.
 4. Köpskyddet för kreditkort ökar säkerheten för inköp
  Det lönar sig att betala sommarens inköp och resor med S-Förmånskort Visas kredit, eftersom det köpskydd  som ingår i kreditkortet gör det möjligt för dig att vid eventuella problem få tillbaka dina pengar. Köpskyddet täcker till exempel kostnaderna för om en resebyrå eller ett flygbolag går i konkurs.
 5. Är passet giltigt?
  Om du planerar en resa utomlands, kom ihåg att kontrollera giltighetstiden för ditt pass i god tid. Ett giltigt pass eller identitetskort behöver du också när du sköter ärenden på banken, om det under semestern till exempel uppstår ett överraskande behov att besöka vårt kundtjänstställe.