Gå direkt till innehållet

Undersökning: Finländarna anser för tionde gången att S-Banken är den mest hållbara banken

2022-03-29

Finländarna har röstat fram S-Banken till Finlands mest hållbara bank för tionde gången i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. ”Hållbarhetens betydelse framhävs under instabila tider”, kommenterar verkställande direktör Pekka Ylihurula.

S-Banken har valts till Finlands mest hållbara bankvarumärke i Europas största hållbarhetsundersökning, Sustainable Brand Index. S-Banken får erkännandet, som delas ut årligen, redan för tionde gången i rad.

”Det är en ära att bli vald till Finlands mest hållbara bank för tionde gången. Under årens lopp har vi utvidgat våra tjänster från dagliga banktjänster till bland annat bostadslån och förmögenhetsförvaltning. Nu är vi en bank med komplett service för våra ägarkunder. Ett av våra värden har varit en viktig faktor som styr tillväxten: vi tar ansvar för människorna och miljön. Detta erkännande visar att vi har gjort rätt”, säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula glatt.

S-Banken är en helt finländsk bank som har en kooperativ bakgrund genom sin ägare S-gruppen. Hörnstenen i S-Bankens hållbarhet utgörs av avgiftsfria dagliga banktjänster, dvs. konto, kort och bankkoder, som S-Banken erbjuder alla ägarkunder och deras familjemedlemmar. Med hjälp av sitt breda servicenätverk och servicebilen S-Biili som lanserades förra månaden tryggar S-Banken tillgången på banktjänster runt om i Finland.

Även arbetshälsan är en väsentlig del av S-Bankens hållbarhetsarbete. För detta fick S-Banken Fackförbundet Pros jämställdhetspris och erkännandet Finlands mest inspirerande arbetsplatser 2021.

 

S-Banken stödjer ukrainarna

”Hållbarhetens betydelse framhävs under instabila tider. Krigsläget i Ukraina väcker oro och de som lider nöd finns i våra tankar. Kunderna behöver dock inte oroa sig över bankärenden. Vi finns här som stöd för våra kunder även under svåra tider”, säger Ylihurula.

S-gruppen stödjer ukrainare konkret genom en gemensam insamling med Finlands Röda Kors. S-Banken och regionhandelslagen har donerat tio euro per anställd. Totalt uppgår donationerna till närmare 300 000 euro i startkapital för insamlingen.

FRK har också startat en insamling med insamlingsbössor till förmån för Ukraina. S-Banken och Reila, som ansvarar för transporten och beräkningen av pengarna, erbjuder FRK:s insamlare ett enkelt sätt att redovisa donationerna till S-gruppens Ägarkundstjänst och S-Banken-servicepunkter.

 

Hållbara tjänster för sparande och investering för alla

S-Banken vill möjliggöra en lite mer välbärgad morgondag för alla, eftersom vi har gjort det så enkelt och smidigt som möjligt att spara. I S-mobil finns Finlands första tjänst för mikrosparande, Spararen, med hjälp av vilken kunderna till exempel kan spara Bonus i en fond.

”Vi vill sänka tröskel för att spara. Av de kunder som började fondspara i Spararen i fjol sparar upp till 55 procent för första gången i sitt liv”, säger Ylihurula.

 

Finlands mest hållbara banker 2022, undersökningen Sustainable Brand Index

  1. S-Banken
  2. Andelsbanken
  3. POP Banken
  4. Sparbanken
  5. Nordea
  6. Ålandsbanken
  7. Aktia
  8. Handelsbanken
  9. Danske Bank

 

Sustainable Brand Index är Europas mest omfattande hållbarhetsundersökning, där konsumenterna bedömer hållbarheten hos varumärken inom olika kategorier. Undersökningen har genomförts årligen sedan 2011.

I Finland svarade 9 150 personer på undersökningen 2022. I Finland utvärderades 214 varumärken och varje varumärke bedömdes av minst tusen personer. Undersökningen genomfördes från december 2021 till februari 2022. De betygsatta varumärkena har valts ut för undersökningen utifrån deras marknadsställning, omsättning och marknadsandel samt hur känt varumärket är. 

 

Mer information: Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, pekka.ylihurula@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100

Läs mer om S-Bankens hållbarhet

Läs mer om undersökningen Sustainable Brand Index

Läs S-gruppens meddelande