Gå direkt till innehållet
Finsk aktiefond

S-Banken Fenno Aktie A

Faktablad (PDF, 51 kt)
Avsnitt med titel Presentation

S-Banken Fenno Aktie är en aktiefond som huvudsakligen investerar i Finland. Fonden investerar i företag av alla storlekar och i förväg fastställda gränser mellan olika sektorer finns inte. När förvaltaren gör investeringsbeslut jobbar han tillsammans med hela vårt övriga team som också investerar i Finland. Den finska ekonomin och hemmamarknaden i Finland fungerar väl. Ur en global investerares synpunkt är Finland en tillväxtmarknad med många små men växande bolag. Den ekonomiska tillväxten har en betydande inverkan på de finska exportföretagens resultat. Den snabba teknologiska utvecklingen har erbjudit möjligheter för både små och stora finska bolag att dra nytta av den globala ekonomiska tillväxt – och kommer alltså att erbjuda nya möjligheter i framtiden.

Risker
Avkastning 12 mån.* 31,13 %
Avkastning sedan start* 14,91 %
Minsta insättning, engångsinsättning 10 €
Minsta insättning, månadssparande 10 €/kk

Köp i S-mobil

Du kan ladda ned S-mobil i appbutiken i din telefon. Du kan aktivera S-mobils banktjänster med S-Bankens webbankskoder, med en annan banks webbankskoder eller mobilcertifikat ifall du är kund hos S-Banken.

Fonden sköts av

Juha Varis
Senior porföljförvaltare
juha.varis@s-pankki.fi

  

Fördelning av investeringar

Fondens {{data.countries}} största område {{data.countriesDate}}

Land Andel
{{country.name}} {{country.pct}} %

Fondens {{data.investments}} största investeringar {{data.investmentDate}}

Fond %NAV Ändring
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %
Avsnitt med titel Villkor och dokument

Villkor och dokument **

  • {{fee.percent}}
  • {{data.ter}}

** Förvarsavgiften ingår i förvaltningsavgiften.

Fondens årliga avgifter omfattar förvaltnings- och förvarsavgifterna samt eventuella förvaltnings- och förvarsavgifter för de fondandelar som utgör investeringsobjekt.

*Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Avkastningen presenteras icke annualiserad för andelsserier i fonder som varit verksamma i mindre än ett år. 

Fonderna förvaltas av S-Banken Fondbolag Ab