Gå direkt till innehållet

När syns pengar som jag har överfört på mottagarens konto?

Din girering kan synas på mottagarens konto genast efter att du har gjort den, men det kan också dröja ett tag. Hur snabbt det går beror till exempel på vid vilket klockslag du har gjort gireringen och om mottagarens konto är i en finländsk eller i en utländsk bank. Du ser en detaljerad tidsplan nedan.

 

Gireringar mellan konton i S-Banken 
Mottagaren ser betalningen genast.

 

Gireringar från S-Banken till konton i andra banker (inom SEPA-området)

Mottagaren ser betalningen samma dag om du har bekräftat den före klockan 16.30. Mottagaren ser betalningen följande vardag om du har bekräftat den före klockan 21.30.

 

Utlandsgireringar

Som utlandsgireringar förmedlas gireringar i euro utanför SEPA-området och alla gireringar som förmedlas i någon annan valuta än euro.

Om du gör en girering i någon annan valuta än euro före klockan 15.30 inleder vi förmedlingen av betalningen samma dag. Om du gör en girering i euro före klockan 16.00 inleder vi förmedlingen av betalningen samma dag.

Mottagaren ser vanligen betalningen inom 2–5 vardagar. Det kan dock även ta längre tid för betalningen att överföras till mottagaren. Hur snabbt det går beror till exempel på till vilket land betalningen förmedlas och vilken tidsplan och praxis som tillämpas av de banker som förmedlar betalningen.

Obs! På grund av sanktioner och begränsningar av betalningar är förmedlingen av betalningar mellan vår bank och ryska och vitryska banker tillsvidare avbruten. I praktiken återförs betalningen till betalarens konto. Det är möjligt att förmedla betalningar från Ukraina, men det kan förekomma fördröjningar i betalningstrafiken.

Kontrollera prissättningen av utlandsgireringar i vår servicetariff.

 

Inrikes expressöverföringar från S-Banken till konton i andra banker

Du kan göra expressöverföringar till konton i andra banker via vår telefontjänst. Mottagaren ser betalningen på sitt konto samma dag om du har bekräftat den före klockan 16.00.

Kontrollera prissättningen av expressöverföringar i vår servicetariff.