Gå direkt till innehållet
Använda kort

Hur använder jag mitt Visa Credit/Debit för betalning på internet?

För att betala med kort på internet behöver du ditt kortnummer och säkerhetskoden, dvs. CVV-koden, som anges på kortet. Om din webbutik använder tjänsten Visa Secure (f.d. Verified by Visa) behöver du utöver kortuppgifterna dina webbankskoder till S-Banken för att göra en betalning på internet. Vi bedömer alltid i samband med varje köp om köpet kan godkännas utan identifiering med webbankskoder. I vissa webbutikers mobilappar skickas dessutom en sms-bekräftelse på ditt köp till din telefon. Avsändaren är S-Banken.

För att en kortbetalning ska lyckas på internet måste kortet ha en tillräckligt hög internetköpgräns. Du kan kontrollera och ändra gränsen på webbanken eller i S-mobil. Nya kort och förnyade kort ska aktiveras innan de kan användas vid nätbetalning. Kortet aktiveras när du betalar dina inköp eller tar ut pengar med kortets chip till exempel i en butik eller bankautomat. Om du inte har aktiverat ditt kort med chipet före den första nätbetalningen, ska du identifiera dig med dina webbankskoder vid köpet.

När du gör en betalning på internet kan du välja om du vill betala från ditt bank- eller kreditkonto.

  • Betalning från bankkonto: Använd vid betalningen numret på debit-sidan och CVC-koden för ditt kort. De första 16 siffrorna utgör ditt kortnummer och de tre sista en CVC-kod.
  • Betalning från kreditkonto: Använd vid betalningen numret på credit-sidan och CVC-koden, som anges på omstående sida av kortet.