Gå direkt till innehållet

Så här överför du din lön till S-Banken

Snabbast går det att överföra lönen genom att du själv meddelar ditt kontonummer i S-Banken till lönebetalaren hos din arbetsgivare.

1. Kontrollera vilket ditt kontonummer i S-Banken är på webbanken eller i S-mobil.

2. Meddela ditt kontonummer i S-Banken till lönebetalaren hos din arbetsgivare med den bifogade blanketten eller på ett annat sätt som din arbetsgivare erbjuder, till exempel via HR-systemet. Fyll i uppgifterna omsorgsfullt på blanketten.

Innan du överför lönen ska du komma ihåg att

  • öppna ett nytt konto för din lön
  • ansöka om webbankskoder
  • ansöka om ett S-Förmånskort Visa som är lämpligt för dina behov samt
  • överföra e-fakturor och återkommande betalningar, såsom hyra eller låneamorteringar, till S-Banken.

Om du har webbankskoder till S-Banken kan du fylla i fullmakten under Konton på webbanken. Fyll i lönebetalarens kontaktuppgifter (namn, postadress, postnummer och postort) omsorgsfullt på fullmakten. När du fyllt i fullmakten skickar S-Banken den per post till din lönebetalare. Observera att det beror på lönebetalaren hur länge det tar att behandla fullmakten.

Vid behov kan du samtidigt öppna ett nytt konto för din lön och ansöka om ett avgiftsfritt S-Förmånskort Visa som är lämpligt för dina behov. Kom också ihåg att överföra e-fakturor och återkommande betalningar, såsom hyra eller låneamorteringar, till S-Banken.

LOGGA IN PÅ WEBBANKEN

Om du har tappat bort dina webbankskoder får du tillgång till dem så här

Om du ännu inte har S-Bankens webbankskoder ska du boka tid till ett kundtjänstställe för att öppna nödvändiga tjänster och fylla i en fullmakt för överföring av lön. Därefter kan du lämna fullmakten till din lönebetalare. Vid behov kan S-Banken skicka den per post för din räkning. Ta med de uppgifter som behövs (lönebetalarens namn, postadress, postnummer och postort). Observera att det beror på lönebetalaren hur länge det tar att behandla fullmakten.

I samband med överföringen av lönen kan du vid behov öppna ett nytt konto för din lön och ansöka om webbankskoder och om ett S-Förmånskort Visa som är lämpligt för dina behov. Ägarkunder i handelslag får dem alla gratis. Kom också ihåg att överföra e-fakturor och återkommande betalningar, såsom hyra eller låneamorteringar, till S-Banken.

GÅ TILL TIDSBOKNINGEN

Varför ha lönekonto i just S-Banken?

S-Konto är ett utmärkt lönekonto:

  • Eftersom ägarkunder i handelslag får det utan månads- och årsavgifter. Det blir alltså mer över av lönen, pensionen, studiestödet eller övriga regelbundna inkomster varje månad.
  • Kontosaldot ökas också av betalningssättsförmån och Bonus som samlas in för inköp i S-gruppen och betalas in varje månad.
  • När du även överför din lön till samma konto som Bonus och betalningssättsförmån, kan du enkelt sköta alla dina dagliga penningärenden via ett konto.
  • Utöver kontot är även webbankskoder och S-Förmånskort Visa avgiftsfria för dig som ägarkund.

Vill du överföra alla dina bankärenden till S-Banken?

Trevligt att du är intresserad av en kundrelation i S-Banken! Vi hjälper dig gärna att överföra dina ärenden från en annan bank till S-Banken. Du kan själv byta bank med hjälp av våra anvisningar eller besöka ett av våra kundtjänstställen så att vi tillsammans kan genomföra bytet av bank.

Ta del av minneslistan för den som byter bank