Gå direkt till innehållet

S-gruppens och S-Bankens kunder kan nu använda S-Förmånskort Visa med Apple Pay och lägga till S-Förmånskort i Apple Plånbok

2024-04-23

S-gruppen och S-Banken möjliggör idag användningen av Apple Pay för kunder med S-Förmånskort Visa. Apple Pay är ett säkert och enkelt sätt att betala och gör att kunderna inte behöver ge sitt betalkort till någon annan, trycka på fysiska knappar eller betala kontant. Därtill skyddar iPhone alla transaktioner. Ägarkunder kommer även att kunna lägga till sina S-Förmånskort i Apple Plånbok, vilket gör att de kan använda sin iPhone eller Apple Watch för att samla Bonus.

”Vi är mycket glada över att kunder med iPhone och Apple Watch nu enkelt och tryggt kan lägga till sina betalkort från S-banken i Apple Pay och sina S-Förmånskort i Apple Plånbok. Det här gör att de enkelt kan använda produkterna de älskar – allt på ett och samma ställe i deras enhet”, säger Heini Dahlström, ansvarig för kundlojalitet på SOK och Marketta Lundell, kortansvarig på S-Banken.
 
S-gruppens kunder använder fyra miljoner S-Förmånskort, varav de flesta också är internationella betalkort utfärdade av S-Banken. Fler än ett av tio inköp som görs med ett finskt betalkort görs med ett S-Banken-kort. År 2023 gjorde ägarkunder i S-gruppens regionala handelslag över 25 % av sina bonusberättigade inköp med ett S-Banken-kort.

Ett enkelt och säkert sätt att betala med Apple Pay

Kunderna dubbelklickar helt enkelt på Apple Pay och håller sin iPhone eller Apple Watch nära en betalterminal för att göra en kontaktlös betalning. Varje inköp med Apple Pay är säkert eftersom det autentiseras med ansiktsigenkänning, fingeravtrycksläsning eller lösenord. Apple Pay kan användas i matbutiker, apotek, taxibilar, restauranger, caféer, detaljhandelsbutiker och många andra ställen överallt i världen.
 
Kunder kan även använda Apple Pay på iPhone-, iPad- och Mac-enheter för att göra snabbare och bekvämare inköp i appar eller webbplatser med Safari, utan att behöva skapa särskilda användarkonton eller upprepade gånger ange leverans- och faktureringsuppgifter. Apple Pay kan också användas för att betala i appar i Apple Watch.
 
Säkerhet och lättanvändbarhet är kärnan i Apple Pay. När kunder använder S-Förmånskort Visa Debit eller S-Förmånskort Visa Credit med Apple Pay, lagras inte de faktiska kortnumren på enheten eller på Apples servrar.
 
Det är enkelt att börja använda Apple Pay via appen S-mobil: välj kort och klicka sedan på Lägg till i Apple Plånbok. Det går också att lägga till kortet i Apple Pay i appen Plånbok: peka på + och följ anvisningar som visas i vyn. Efter att en kund har lagt till ett kort i iPhone, Apple Watch, iPad och Mac kan kunden genast börja använda Apple Pay på enheten. Om kunden dessutom lägger till S-Förmånskortet i Apple Plånbok kan kunden börja samla Bonus med plånboksappen. Kunderna får betalsättsförmånen när de betalar inköp med S-Förmånskort Visa på S-gruppens verksamhetsställen.

Användning av kontaktlösa S-Förmånskort i Plånbok

Kunderna kan använda plånboksappen för att bekvämt förvara alla sina kort på ett enda ställe för enkel tillgång.

Kunderna samlar Bonus med S-Förmånskortet i Apple Plånbok på följande kedjor: Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku, ABC Market, ABC Ravintola, Sokos, Emotion, S-Rauta och Prisma Rauta. Den nya funktionen kommer att tas i bruk i verksamhetsställenas betalterminaler stegvis.

Du kan lägga till ditt S-Förmånskort i Plånbok genom att öppna S-mobil, gå till avsnittet Jag och välja Lägg till i Plånbok.

För att använda S-Förmånskortet dubbelklickar kunden helt enkelt på plånboksappen för att öppna den, väljer önskat kundkort och håller sin iPhone eller Apple Watch nära kortläsaren i kassan.

 

Presskontakter:

S-Bankens kort och betalning
Marketta Lundell, ansvarig för kort och betalning, S-Banken, tfn +358 (0)10 767 9363, marketta.lundell@s-pankki.fi
s-pankki.fi/applepay

S-Bankens kommunikation, tfn 010 767 9300, viestinta@s-pankki.fi

S-Förmånskort och S-gruppens Bonus
Heini Dahlström, ansvarig för kundlojalitet, S-gruppen, tfn +358 (0)10 7680960, heini.dahlstrom@sok.fi
s-kanava.fi/sv/s-formanskorten/apple-planbok