Gå direkt till innehållet

Skatteåterbäringarna finns på S-Bankens konton den 3 augusti – Läs 5 tips för användning av återbäringen

2023-07-31

En av dagarna för skatteåterbäringar 2023 är torsdagen den 3 augusti. Pengarna syns inte nödvändigtvis på kontot genast på morgonen, så det gäller att ha lite tålamod. Läs även våra tips för användning av återbäringen.

Skatteförvaltningen betalar ut en stor del av skatteåterbäringarna för skatteåret 2022 torsdagen den 3 augusti 2023 på det bankkonto som kunden har uppgett. Skatteåterbäringen syns inte nödvändigtvis på kontot genast på morgonen, utan pengarna kan komma in på kontot först senare under dagen. Skatteförvaltningen betalar skatteåterbäringar till kunderna vid olika tider under perioden juli–december.

I MinSkatt kan du kontrollera vilket av dina kontonummer Skatteförvaltningen för närvarande har och vid behov ändra uppgifterna. Läs mer om skatteåterbäring på Skatteförvaltningens webbplats.

5 tips för användning av skatteåterbäringen

 1. Gör en sommarutfärd.
  Sommaren är inte slut än! Gör en utfärd till stugan, åk och hälsa på mor- eller farföräldrarna, gör en tripp till en nöjespark eller boka en natt på hotell. På sommaren finns det många trevliga evenemang landet runt. Välj det du gillar bäst!
 2. Spara pengarna och låt dem växa med ränta.
  Sanna mina ord, du kommer att tacka dig själv för det här alternativet i framtiden. Att konsumera är lätt, men sparande kräver uthållighet och dessutom är det alltid förnuftigt att spara. Vid sparande är S-Bankens tjänst Spararen en utomordentlig hjälp i vardagen. Tjänsten ger dig förslag på en lämplig lösning efter att du har besvarat några kartläggande frågor.
 3. Dra nytta av ränteuppgången.
  På ett Tidsbundet konto är medlen bundna under en avtalad tid och räntan är fast. Avkastningskontot är ett bra val, om du vill spara pengar i sakta mak och göra uttag när du vill. Räntan på Avkastningskontot stiger stegvis efter insättningsbelopp.
  Läs mer om alternativen
 4. Spara till första bostaden.
  Om du planerar att köpa din första bostad, lönar det sig att börja spara redan nu. För köpare av första bostad är BSP-sparande ett utmärkt alternativ. Du kan börja BSP-spara om du är 15–44 år.
 5. Satsa på hemmet eller gården.
  Använd skatteåterbäringen för vettig konsumtion, varför inte för köp av städtjänster eller för renovering. Nu när tid ofta tillbringas i hemmet även i form av distansarbete, lönar det sig att göra hemmet så trivsamt som möjligt – en satsning på arbetsergonomi och arbetstrivsel betalar sig säkert.

Se upp för bluffmeddelanden, som även skickas i Skatteförvaltningens namn

Bluffmeddelanden har skickats i Skatteförvaltningens namn per såväl e-post som sms. I meddelandena kan det finnas krav på exempelvis obetalda skatter eller så berättas det om en skatteåterbäring som inte existerar. Utöver via bluffmeddelanden har man försökt locka Skatteförvaltningens kunder till falska webbplatser genom länkar som sökmotorer föreslår. Vid bedrägerier är det vanligt att meddelandet innehåller en länk som man ska klicka på. Man bör komma ihåg att Skatteförvaltningen och banken inte skickar meddelanden som innehåller en länk och där de ber mottagaren att logga in på en webbplats via länken.

Läs mer om bedrägerier på Skatteförvaltningens webbplats
Läs mer om säker hantering av bankärenden