Gå direkt till innehållet

S-Bankens kunder kan använda Google Pay

2023-02-14

S-Bankens kunder kan lägga till S-Förmånskort Visa i Google Pay och enkelt och säkert betala inköp med telefonen eller en annan mobil enhet. Uppdateringen offentliggörs i S-mobil idag den 14 februari 2023 och finns tillgänglig för alla Android-användare inom cirka en vecka.

Nu kan S-Bankens kunder lägga till S-Förmånskort Visa i appen Google Pay och betala inköp med sin Android-telefon eller en annan mobil enhet. Google Pay kan användas för betalningar i butiker, på nätet och i appar, om kontaktlös betalning eller Google Pay kan väljas som betalningssätt.

Uppdateringen som gör det möjligt att lägga till S-Förmånskort Visa offentliggörs i S-mobil idag den 14 februari 2023, och den blir stegvis tillgänglig inom en vecka för alla som använder S-mobil i en Android-telefon. Enklast är det att lägga till S-Förmånskort Visa i Google Pay genom att gå till kortuppgifter i avsnittet Bank i S-mobil. Det går också att lägga till kortet via appen Google Wallet.

”Det blir allt populärare att betala med mobilen och våra kunder har önskat sig möjligheten att använda S-Förmånskort Visa i betalappen Google Pay. Enligt Finanssiala ry har mobilbetalningar redan passerat kontanter som betalningssätt”, säger Marketta Lundell, produktgruppchef för kort på S-Banken.

För sju procent av dem som svarade på Finanssiala ry:s undersökning Maksutavat 2022 är en mobilapp det vanligaste sättet att betala för dagligvaror. Sex procent av svarspersonerna föredrar att betala med kontanter. I motsvarande undersökning 2021 föredrog bara en procent av svarspersonerna att betala med mobilen.

Google Pay är ett säkert och enkelt sätt att betala inköp

”Google Pay är ett enkelt, snabbt och säkert sätt att betala inköp, eftersom du med appen kan använda praktisk kontaktlös betalning på samma sätt som vid kortköp. Kortuppgifter lämnas inte ut till Google och inte heller till butiken vid betalning”, säger Lundell.

Det är enkelt att betala med Google Pay: det räcker med att blippa telefonen mot kortläsaren vid köpet. Om inköpen kostar över 50 euro, måste de godkännas genom att låsa upp telefonen.

I version 2.20.0 av S-mobil som offentliggörs idag ingår även en ny egenskap i form av ett digitalt S-Förmånskort. Det digitala kortet gör det möjligt att samla Bonus utan ett fysiskt kort i S-gruppens butiker och ABC-restauranger. Det digitala S-Förmånskortet ger samma ägarkundsförmåner som S-Förmånskortet, förutom betalningssättsförmånen. Vi vidareutvecklar det digitala S-Förmånskortet bland annat utifrån kundernas respons.

Både för Google Pay och för det digitala S-Förmånskortet behövs en telefon eller en annan mobil enhet med operativsystemet Android, Googles tjänster och stöd för NFC-dataöverföring. NFC ska vara aktiverat, för att du ska kunna betala kontaktlöst vid kortläsaren.

S-Bankens kunder använder 2,7 miljoner S-Förmånskort Visa och vart tionde inköp med ett finländskt bankkort betalas med S-Bankens kort.

Mer information:

S-Pankin viestintä, +358 50 573 5855, viestinta@s-pankki.fi

Läs mer om Google Pay