Gå direkt till innehållet

S-Banken erbjuder unga möjlighet att ta del av finansvärldens kulisser på evenemanget Världens största distansprao

2023-10-27

S-Banken deltar första gången i evenemanget Världens största distansprao. Evenemanget ger tusentals unga ett unikt tillfälle att ta del av finansvärlden och de många olika möjligheter som den erbjuder. Vårt syfte är att stödja unga i att skapa sig en bild av olika karriärvägar och att hjälpa dem att se hur mångsidiga jobbtillfällen branschen erbjuder.

När en ung person funderar på sina karriärval, är det viktigt att ge personen möjlighet att ta del av olika branscher och hitta sina egna styrkor och passioner. S-Banken vill vara med och stödja unga på den vägen.

”Det är en ära för oss att vara med på Världens största distansprao. Unga har stor potential och vilja att lära sig. Vi vill öppna dörren till finansvärlden och berätta för dem vilka jobbtillfällen vår bransch erbjuder”, säger Riikka Laine-Tolonen, vd för S-Banken.

”S-Banken har elva gånger utsetts till det mest hållbara bankvarumärket i Finland. För oss innebär ansvarsfullhet även att vi visar omsorg om våra anställda. Trots att vi ingår i den stora S-gruppen, är vår verksamhet snabb och smidig och vi har samma entusiasm som små företag att arbeta och utveckla.”

Välkommen till den virtuella arbetsdagen

I samarbete med vissa andra organisationer inom finansbranschen erbjuder S-Banken deltagarna i distansprao möjlighet att ta del av bankvärldens kulisser i form av en virtuell arbetsdag. Unga får chansen att

  • följa bankexperternas arbetsdag och se hur en bank fungerar i praktiken
  • ta del av olika arbetsuppgifter i banken – och även av den mänskliga sidan i bankvärlden
  • lära sig hur de personliga styrkorna kan utnyttjas och bör lyftas fram vid jobbsökning.

Distansprao är en vecka som Ung företagsamhet och ekonomi NYT har ordnat. Den erbjuder högstadieelever och studerande på andra stadiet möjlighet att ta del av hur arbetslivet ser ut inom olika branscher. Finanssiala ry, inbegripet dess medlemsföretag, deltar i evenemanget för tredje gången. Distansprao börjar med finansbranschens dag måndagen den 6 november. Lärare kan anmäla sin respektive klass till veckan och unga kan tipsa sina lärare om evenemanget på NYT:s webbplats.

Anmälan

Läs mer om S-Banken som arbetsgivare