Gå direkt till innehållet

S-Banken Fastighet förvärvade affärscentrumet Suuris i Esbo

2022-06-30

Den 21 juni 2022 förvärvade S-Banken Fastighet Specialplaceringsfond affärscentrumet Suuris i Storåkern i Esbo från Niams fastighetsfond.

Suuris är ett modernt affärscentrum med en yta på cirka 4 500 kvadratmeter i Esbo. K-Supermarket Suuris är ankarhyresgäst i affärscentrumet som också tillhandahåller underhållnings- och fritidstjänster. Suuris har gett sina kunder service sedan 2017.

”Suuris är ett utmärkt komplement till vår portfölj och ger oss fler önskade kvadratmeter i huvudstadsregionen. Suuris erbjuder sina kunder högklassiga lokala tjänster och kommer också i framtiden att betjäna såväl invånarna i den utvecklande Storåkern som andra invånare i Esbo”, säger Tiia Vuolle, fondförvaltare av S-Banken Fastighet.

S-Banken Fastighet Specialplaceringsfond, grundad 2013, är en specialplaceringsfond som främst placerar i affärsfastigheter i Finland. Fastighetsegendomen finns främst i huvudstadsregionen och stora städer och en betydande del av fastighetsegendomen utgörs av kontors- och affärsfastigheter. Vid valet av investeringsobjekt ligger vikten i ett stabilt kassaflöde, men fonden kan också delta i olika utvecklingsprojekt.

S-Banken är en av de mest betydande fastighetskapitalförvaltarna i Finland. Vid årsskiftet förvaltade S-Banken-koncernbolagen S-Banken Fondbolag Ab och S-Banken Kapitalfonder Ab sju fastighetsinvesteringsfonder som investerar sina tillgångar i olika fastighetskategorier, såsom bostäder, skogsområden, fastigheter och tomter. Fonderna äger sammanlagt mer än 2 700 bostäder, 64 affärsfastigheter, en areal på 507 000 kvadratmeter för uthyrning, skogsområden på mer än 27 000 hektar och 185 bostads- och affärstomter. Dessutom tillhandahåller S-Banken Fastigheter Ab förvaltnings- och fastighetsledningstjänster till fem joint ventures och två fastighetsinvesteringsportföljer. Sammanlagt överstiger den förvaltade fastighetsförmögenheten 2,1 miljarder euro.

Investera enkelt i fastigheter i Finland

Vi vill möjliggöra en mer välbärgad morgondag för alla oberoende av hur stort investeringskapitalet är. På S-Banken har du tillgång till sex fastighetsfonder, nämligen specialplaceringsfonden S-Banken Fastighetsförvaltning Specialplaceringsfond, S-Banken Regenerativt Jordbruk, S-Banken Tomt Specialplaceringsfond, S-Banken Fastighet Specialplaceringsfond, S-Banken Bostad Specialplaceringsfond och S-Banken Skog Specialplaceringsfond via vilka du kan investera i fastigheter – enkelt och förmånligt även med ett litet belopp. Du kan teckna dessa fonder fyra gånger om året i S-mobil och på webbanken, minimiinvesteringen är 200 euro.

Köp fonder

 


Fonderna S-Banken Fastighetsförvaltning, S-Banken Regenerativt Jordbruk, S-Banken Skog, S-Banken Bostad, S-Banken Fastighet och S-Banken Tomt förvaltas av S-Banken Fondbolag Ab.

Detta är en reklam. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. I avkastningen beaktas inte eventuell utbetald avkastning. Avkastningen presenteras icke annualiserad för andelsserier i fonder som varit verksamma i mindre än ett år.

Observera att investeringsverksamhet alltid är förknippad med en ekonomisk risk. Investeringarnas värde och avkastning kan stiga eller sjunka och investeraren får inte nödvändigtvis tillbaka sin ursprungliga investering. Innan du fattar några investeringsbeslut bör du läsa fondprospektet och basfakta för investerare. Fondprospekten finns på s-banken.fi/investering