Gå direkt till innehållet

Riikka Laine-Tolonen blir ny vd för S-Banken

2022-10-31

S-Banken Abp:s styrelse har utnämnt EM Riikka Laine-Tolonen till ny vd för S-Banken.

Laine-Tolonen har tidigare bland annat arbetat som ansvarig direktör för Danske Banks privatkundsverksamhet och före det innehaft mångsidiga ledningsuppgifter inom Nordea. Laine-Tolonen börjar som vd i april 2023.

S-Bankens styrelseordförande Jari Annala berättar att uppgiften som vd för S-Banken väckte en hel del intresse. Annala är mycket nöjd med valet av Riikka Laine-Tolonen.

”Riikka har bred och djup erfarenhet av bank- och kapitalförvaltningsverksamhet. Hon har framgångsrikt lett olika slags affärsfunktioner och har en gedigen företagsekonomisk kompetens. Riikka har gjort en mångsidig bankkarriär i synnerhet bland privatkunder och har alla förutsättningar att lotsa 15-åriga S-Banken mot ett finansinstitut med en miljön aktiva kunder. Vi önskar Riikka hjärtligt välkommen”, säger Annala.

”Bankerna innehar en viktig roll när det gäller en smidig vardag och ekonomisk välfärd. S-Banken är en unik aktör inom sektorn och har vuxit till en bank som erbjuder S-gruppens ägarkunder komplett service. Bankens mål att möjliggöra en lite rikare morgondag är mycket uppmuntrande och aktuellt budskap just nu då många måste ägna mer tid åt ekonomiska frågor på grund av stigande kostnader och räntor. Jag är mycket glad över att få lotsa S-Banken under följande etapp”, säger Riikka Laine-Tolonen.

Rekryteringsprocessen för jobbet som S-Bankens vd startade när den tidigare vd:n avgick i maj 2022. S-Bankens vice vd Hanna Porkka fortsätter som tillförordnad vd. Porkka ansvarar för S-Bankens kapitalförvaltningsverksamhet fortsätter som vice vd när Laine-Tolonen börjar som vd.

”Jag vill redan nu tacka Hanna för hennes engagemang och värdefulla arbete för S-Banken”, säger styrelseordförande Jari Annala.

Kontaktpersoner:
Jari Annala, S-Bankens styrelseordförande, +358 50 566 5032, jari.annala@sok.fi