Gå direkt till innehållet

Nytt kapitel i Hämeenkatu 4:s historia – den berömda fastigheten i Tammerfors förnyas under ledning av S-Bank Fastigheter

2022-10-03

Den populära affärsfastigheten i hjärtat av Tammerfors sjuder återigen av liv. Stockmann har redan länge varit huvudhyresgäst i fastigheten, och nu flyttar även programvaruföretag Alfame in.

S-Bank Fastigheter Ab, som tillhandahåller fastighetsledningstjänster, har inlett ett projekt på Hämeenkatu 4. Lokalerna i fastigheten, en av de mest centrala affärsfastigheterna i Tammerfors, renoveras och får nya hyresgäster.

”Under hösten renoverar vi nya lokaler på totalt 1 500 kvadratmeter för nuvarande och kommande hyresgäster”, säger Ari Lang på S-Banken, ansvarig för uthyrning av Fennias och Fennia Livs kommersiella fastigheter.

I de nya renoverade lokalerna flyttar programvaruföretaget Alfame samt Stockmanns underhyresgäster in.

”Alfame har utsetts till en av Finlands bästa arbetsplatser i år, och jag tror att välfungerande arbetsförhållanden är en viktig faktor för arbetstrivseln. Våra nya lokaler på Hämeenkatu 4 är utmärkta inte enbart för själva arbetet, utan också för möten och samvaro med kollegor och kunder. Vid planeringen av lämpliga lokaler för tiden efter coronapandemin har vi haft stor hjälp av S-Bank Fastigheters yrkeskompetens”, säger Janne Tirkkonen vd för Alfame.

S-Bank Fastigheter Ab är ett bolag som har specialiserat sig på fastighetsledningstjänster. Bolaget erbjuder en lösning för förvaltning av fastighetsinvesteringsportföljer, genomför och förvaltar fastighetsinvesteringar av joint venture-typ och tillhandahåller experttjänster inom fastighetsledning.

Fastigheten på Hämeenkatu 4 uppfördes ursprungligen 1981 och huvudhyresgäst är varuhuskedjan Stockmann. Byggnaden ritades av arkitekt Antti Tähtinen, som även har ritat många andra välkända byggnader i Tammerfors, till exempel köpcentrumet Koskikeskus och Yleisradio Oy:s tv-central i Tohloppi.

S-Bank Fastigheter Ab förvaltar Ömsesidiga Försäkringsbolaget Fennias och Försäkringsaktiebolaget Fennia Livs fastighetsinvesteringsportföljer som stöd för Fennias investeringsorganisation. Portföljerna innehåller direkta fastighetsinvesteringar, delägda kollektiva fastighetsinvesteringar och indirekta fastighetsfondsinvesteringar.

S-Banken är en av de mest betydande fastighetskapitalförvaltarna i Finland. I mitten av året förvaltade S-Banken-koncernbolagen S-Banken Fondbolag Ab och S-Banken Kapitalfonder Ab nio fastighetsinvesteringsfonder som investerar sina tillgångar i olika fastighetskategorier, såsom bostäder, skogsområden, åkerområden, fastigheter och tomter. Fonderna äger sammanlagt mer än 2 800 bostäder, 37 affärsfastigheter, en areal på 326 000 kvadratmeter för uthyrning, skogsområden och åkerområden på mer än 31 000 hektar och 190 bostads- och affärstomter. Dessutom tillhandahåller S-Bank Fastigheter Ab förvaltnings- och fastighetsledningstjänster till fem joint ventures och två fastighetsinvesteringsportföljer. Sammanlagt överstiger den förvaltade fastighetsförmögenheten 2,2 miljarder euro. Fastighetsfonderna har mer än 32 000 andelsägare.

Mer information:
Ari Lang, asset manager, S-Banken, tfn 040 900 2380, ari.lang@s-pankki.fi