Gå direkt till innehållet

Låt oss hjälpa ukrainarna tillsammans

2022-03-07

S-gruppen har startat en gemensam insamling med Finlands Röda Kors. Viljan att hjälpa förde samman medarbetare i S-gruppen runt om i Finland. Alla regionhandelslag och S-Banken ville donera tio euro till insamlingen för varje medlem i sin personal.

S-gruppen har startat en gemensam insamling med Finlands Röda Kors. De medel som samlas in kommer att allokeras via FRK:s katastroffond till Ukraina.

Viljan att hjälpa förde samman medarbetare i S-gruppen runt om i Finland. Alla regionhandelslag och S-Banken beslöt att donera tio euro till FRK:s katastroffond per anställd. Totalt kommer donationerna från regionhandelslagen och S-Banken att uppgå till närmare 300 000 euro i startkapital för insamlingen.

Röda Korset hjälper att skydda människors grundläggande behov. Röda Korset levererar vatten, mat, skydd och hälso- och sjukvårdstjänster till krisområdet. I detta skede av krisen har biståndsorganisationerna särskilt önskat sig ekonomiskt stöd, eftersom det är lättare att samordna biståndet till området på ett enhetligt sätt än att lagra och leverera varor.

 

Så här kan du donera

Vi ber även våra kunder att komma med och hjälpa och delta i insamlingen om de så önskar. En penningdonation till en känd och tillförlitlig biståndsorganisation som är verksam i Finland är ett säkert sätt att hjälpa.

Du kan donera ...

FRK har också startat en insamling med insamlingsbössor och frivilliga insamlare rör sig bland annat i närheten av S-gruppens verksamhetsställen runt om i Finland.

S-Banken och Reila, som ansvarar för transporten och beräkningen av pengarna, erbjuder FRK:s insamlare ett enkelt sätt att redovisa donationerna. De frivilliga inom FRK som ansvarar för redovisningen kan leverera pengarna till S-gruppens Ägarkundstjänst och S-Banken-servicepunkter.

Det finns cirka 80 kundserviceställen på Prisma, i S-market och på Sokosvaruhus runt om i Finland, och många av dem har öppet även på kvällar och lördagar. Detta kommer att underlätta arbetet för de frivilliga som organiserar insamlingarna, eftersom de kan lämna in bidragen från insamlingsbössorna till exempel under shoppingturen.