Gå direkt till innehållet

Inkommande SEPA-expressbetalningar kan användas av S-Bankens kunder

2022-03-01

Kunder hos S-Banken kan nu ta emot inkommande betalningar som SEPA-expressbetalningar. SEPA-expressbetalningar förmedlas till mottagaren på tio sekunder, dygnet runt alla dagar på året.

Tjänsten för SEPA-expressbetalningar är nu tillgänglig för S-Bankens kunder vad gäller inkommande betalningar. Banker som tagit i bruk SEPA-expressbetalningar kan skicka betalningar till S-Banken som SEPA-expressbetalningar. Införandet av tjänsten är gratis för kunder hos S-Banken och kräver inga åtgärder eller ett separat avtal av kunden.

Till följd av införandet av SEPA-expressbetalningar kan också S-Bankens kunder ta emot MobilePay-betalningar genast och inte senare under samma eller följande bankdag.

För närvarande är det inte möjligt för kunder hos S-Banken att skicka betalningar som SEPA-expressbetalningar. Målet är att SEPA-expressbetalningar för utgående betalningar ska bli möjliga för S-Bankens kunder eventuellt då utvecklingsarbetet framskrider 2023.

Vad är en SEPA-expressbetalning?

SEPA-expressbetalningar är ett sätt att överföra medel från en betalare till en betalningsmottagare nästan i realtid i det gemensamma eurobetalningsområdet (SEPA). SEPA-expressbetalningar förmedlas på tio sekunder till mottagaren dygnet runt alla dagar på året, och användningen av tjänsten begränsas inte till exempel av veckoslut eller söckenhelger. Det är möjligt att mellan banker som är verksamma i Finland genom SEPA-expressbetalningar överföra medel utan en övre gräns för högsta belopp.

Bankerna tar i bruk SEPA-expressbetalningar enligt egen tidsplan.