Gå direkt till innehållet

Undersökning: Finländarna har röstat fram S-Banken till Finlands mest hållbara bank för nionde gången

2021-03-30

Finländarna har röstat fram S-Banken till Finlands mest hållbara bank för nionde gången i rad i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. Även S-gruppen, Prisma, Sokos Hotels och ABC utsågs till de mest hållbara varumärkena i sina kategorier.

 

Enligt undersökningen Sustainable Brand Index anser finländarna att S-Banken är den mest hållbara finländska banken, redan för nionde gången i rad. S-gruppen klarade sig även i övrigt bra, eftersom S-gruppen utsågs till det mest hållbara företaget för konsumentprodukter och Prisma, Sokos Hotels och ABC till de mest hållbara varumärkena i sina kategorier.

Sustainable Brand Index är Europas mest omfattande hållbarhetsundersökning, där svarspersonerna bedömer varumärken inom olika kategorier enligt hur hållbara de anser att de är. 

S-Bankens mål är att erbjuda alla möjligheten till en lite mer välbärgad morgondag. Hörnstenen i S-Bankens hållbarhet utgörs av avgiftsfria dagliga banktjänster, dvs. konto, kort och bankkoder, som S-Banken erbjuder alla ägarkunder och deras familjemedlemmar. Dessutom erbjuder S-Banken kunderna konkurrenskraftigt prissatta lån och möjligheten att börja spara och investera ansvarsfullt med låg tröskel.

Under senare år har S-Banken satsat kraftigt på ansvarsfulla investeringar och är för närvarande Nordens ledande aktör inom impact investment.

Svenska SB Insight har genomfört undersökningen Sustainable Brand Index årligen sedan 2011. År 2021 intervjuades totalt cirka 60 000 personer i åldern 16–75 år.

I Finland svarade 9 900 personer på undersökningen 2021. De varumärken som utvärderades i Finland var 212 stycken. Varje varumärke har bedömts av minst tusen personer. De betygsatta varumärkena har valts ut för undersökningen utifrån deras marknadsställning, omsättning och marknadsandel samt hur känt varumärket är.

Läs mer om undersökningen Sustainable Brand Index

Läs mer om S-Bankens ansvarfullhet

De mest hållbara bankerna 2021 enligt finländarna, Sustainable Brand Index

  1. S-Banken
  2. Andelsbanken
  3. POP Banken
  4. Sparbanken
  5. Aktia
  6. Nordea
  7. Handelsbanken
  8. Ålandsbanken
  9. Danske Bank