Gå direkt till innehållet

Tiia Vuolle ny fondförvaltare för S-Banken Fastighet

2021-12-08

S-Banken Fastighet får en ny fondförvaltare. Tiia Vuolle som började i november känner till fonden sedan förr.

Tiia Vuolle blev ny fondförvaltare för S-Banken Fastighet Specialplaceringsfond i november.

Vuolle har arbetat med olika uppgifter inom fastighetsinvesteringsbranschen i över tio års tid. Hon känner väl till S-Banken Fastighet, eftersom hon tidigare var fondens asset manager under 2018–2021. Som asset manager ansvarade Vuolle i huvudsak för att leda servicepartnernätverket samt uthyrningen och underhållet av fondens fastigheter.

”Jag är så glad över att återvända till S-Banken Fastighet. Covid-19-pandemin har förvisso medfört egna utmaningar för affärsfastighetsmarknaden, men det är bra att komma ihåg att pandemin också har stärkt vissa sektorer. Till exempel går det bra för dagligvaru-, heminrednings- och sportsektorn. På kontorsmarknaden är det tydligt att coronaviruset långsiktigt har förstärkt de trender som har påverkat sektorn redan under flera års tid och på så sätt lett till att man har infört nya hybridmodeller. Kontoren kommer emellertid inte att försvinna, utan de har fortfarande stor betydelse för företagen”, säger Vuolle.

Fonden S-Banken Fastighet som grundades 2013 är Finlands första specialplaceringsfond som fokuserar på affärsfastigheter. Fonden investerar sina tillgångar i olika affärsfastigheter runtom i Finland, såsom kontor, affärslokaler samt lager och produktionslokaler.

”För många kan ett kontor vara det första de tänker på när de hör ordet affärsfastighet, men i själva verket indelas affärsfastigheter i flera typer av lokaler enligt användningsändamål: affärslokaler, tjänsteinrättningar, produktionslokaler och kontor. Spridningen av investeringarna i olika affärsfastigheter jämnar ut risken”, säger Vuolle.

Affärsfastigheter ger i regel högre hyresavkastning än bostadsinvesteringar. Därför lämpar de sig som långsiktiga investeringsobjekt för investerare som strävar efter högre förväntad hyresavkastning än vad bostadsinvesteringar ger och lägre risk än vad aktiemarknaden har att erbjuda.