Gå direkt till innehållet

Skatteåterbäringarna finns på S-Bankens konton den 3 augusti – 5 tips för användning av återbäringarna(2)

2021-07-23

Tisdagen den 3 augusti får cirka två miljoner finländare skatteåterbäringar. I år syns skatteåterbäringarna inte nödvändigtvis på kontot genast på morgonen, utan pengarna kan komma in på kontot först senare under dagen.

Finländarnas beskattning slutförs flexibelt nu för tredje året. Även skatteåterbäringarna betalas under flera dagar.

En av de livligaste dagarna för betalning av skatteåterbäringar är tisdagen den 3 augusti. Då betalar skattemyndigheten skatteåterbäringar till cirka två miljoner finländare till ett sammanlagt belopp av 990 miljoner euro.

Observera att skatteåterbäringen inte nödvändigtvis syns på kontot genast på morgonen, utan pengarna kan komma in på kontot först senare under dagen.

Om du vill att skatteåterbäringen betalas in på ett konto på S-Banken, kom ihåg att meddela ditt kontonummer till skattemyndigheten i tid. Enklast meddelar du kontonumret i MinSkatt. Du kan enkelt kontrollera ditt kontonummer i S-mobilen eller på vår nätbank.

Om du har skatteåterbäring att få den 3 augusti, ska du meddela ditt kontonummer i MinSkatt senast den 27 juli.

5 tips för användning av skatteåterbäringen

  1. Ta en skön höstsemester. Vardagen börjar i hemmen igen i augusti och många har redan en höstsemester i tankarna. Använd pengarna till exempel för att resa i hemlandet. Hur skulle det vara att förlänga stugsäsongen genom att rusta upp den egna stugan eller hyra en stuga? Eller känns hotell och restauranger mer lockande? När du drömmer om en höstsemester är din bästa partner på Sokos- eller Radisson Blu-hotellet ditt S-Förmånskort Visa.
  2. Spara. Att spara låter kanske inte så spännande, men det är alltid förnuftigt. Placera skatteåterbäringspengarna till exempel i en fond. Snart kan där vara en pott som du kan betala exempelvis handpenningen för drömbostaden med.
  3. Parera hösttröttheten. Om du längtar efter stimulans efter en lång och eventuellt regnig och mörk höst, använd skatteåterbäringen för att pigga upp vardagen. Prenumerera till exempel på en ny tidning, laga god mat och duka bordet vackert eller satsa på motion. Eller skulle just nu vara rätt tidpunkt för att börja en ny hobby? Vad som helst som piggar upp sinnet!
  4. Amortera på krediter. Använd skatteåterbäringspengarna för amortering av krediter. Gör till exempel en något större amortering på bostadslånet eller betala bort din kortkredit.
  5. Satsa på hemmet. Använd skatteåterbäringen för vettig konsumtion, varför inte för köp av städtjänster eller för renovering. I år har vi tillbringat mer tid hemma än normalt, så det är viktigt att där är bra att vara. Det lönar sig att göra hemmet så trivsamt som möjligt.

Ytterligare information om beskattningen finns på skattemyndighetens webbplats på vero.fi.