Gå direkt till innehållet

Pohjola Rakennus och S-Bankens bostadsfond har kommit överens om byggande av 161 bostäder i Tammerfors och Nokia

2021-09-01

Pohjola Rakennus och FIM Bostad Specialplaceringsfond som förvaltas av S-Bankens dotterbolag har undertecknat avtal om byggande av sammanlagt 161 bostäder. Avtalen omfattar nästan 7 000 bostadskvadratmeter och de sålda bostäderna finns i Tammerfors och Nokia.

Avtalen om förvärv av objekt som byggs både i Kaleva i Tammerfors och i Nokia centrum ingicks den 7 juni 2021. Gällande bygglov finns redan för de båda objekten.

Byggandet av objektet Tampereen Puisto-Kalevan Vaahtera inleds genast efter att Tampere Areena har rivits. Byggandet av objektet på Välikatu 22 i Nokia centrum inleddes däremot redan i början av juni 2021. I objektet i Nokia byggs utöver bostadslägenheter även en affärslokal där ett daghem planeras.

Köparen är FIM Bostad Specialplaceringsfond som förvaltas av S-Bankens dotterbolag, FIM Kapitalförvaltning Ab. Fonden har en andelsserie vid namn S-Bostadsfond. Utifrån antalet investerare är fonden en av de mest populära bostadsfonderna i Finland.

”Affären är en fin fortsättning på vårt långvariga samarbete med bostadsfonden. En högklassig produktion av hyresbostäder kompletterar bostadsutbudet på bägge områden”, säger Henna Korpiluoto, projektchef vid Pohjola Rakennus Oy Suomi.

”Tammerforsregionen är en av Finlands viktigaste tillväxtorter. Bostäderna i fråga svarar på det ökade behovet av förstklassiga hyresbostäder i området. Objektet Tampereen Puisto-Kalevan Vaahtera ligger i en prestigefylld stadsdel under utveckling intill goda förbindelser. Även i Nokia finns tjänsterna på nära håll”, säger Juho Santaharju, fondförvaltare vid S-Banken.

Mer information:
Henna Korpiluoto, Pohjola Rakennus Oy Suomi, projektchef, 050 517 7552,
henna.korpiluoto@pohjolarakennus.fi

Juho Santaharju, fondförvaltare, FIM Bostad Specialplaceringsfond, 040 769 2252, juho.santaharju@fim.com