Gå direkt till innehållet

Nya egenskaper i S-mobil: e-lön och kontroll av PIN-kod till kort

2021-02-12

Appen S-mobil förnyas kontinuerligt och har igen fått nya funktioner som underlättar vardagen. I S-mobil kan du i fortsättningen se elektroniska lönespecifikationer via funktionen e-lön och kontrollera PIN-koden till S-Förmånskort Visa om du har glömt den.

S-mobil som förenar S-Bankens banktjänster och S-gruppens butikstjänster utvecklas kontinuerligt utifrån kundernas respons och önskemål. I samband med den senaste uppdateringen fick S-mobil flera funktioner som våra kunder har efterlyst.

Elektroniska lönespecifikationer, dvs. funktionen e-lön, finns nu även i S-mobil utöver på webbanken, om din arbetsgivare använder e-lön. Du kan se lönespecifikationer i bankavsnittet i S-mobil genom att först välja E-lön och sedan den tjänsteleverantör av e-lön som din arbetsgivare anlitar. E-lön är en avgiftsfri tjänst och det enda du behöver för att använda den är webbankskoder.

Om du har glömt PIN-koden till ditt S-Förmånskort Visa kan du i fortsättningen kontrollera den i S-mobil eller på webbanken. Första gången är avgiftsfri. Därefter debiterar vi en avgift för kontroll av PIN-kod enligt servicetariffen. Om du vill kan du även beställa hem PIN-koden per post.

I Android-telefoner går det betydligt snabbare att bekräfta betalningar med fingeravtryck genom att ett mellansteg vid betalning försvinner helt. Om du vill kan du välja att bekräfta betalningar med koden till S-mobil i stället för med fingeravtryck.

I slutet av 2020 blev det möjligt att ansöka om S-Bankens S-Lån i S-mobil.Bland S-Bankens kunder har S-mobil på kort tid blivit det mest populära sättet att ansöka om konsumtionslån.

S-mobil är en avgiftsfri mobilapp som kombinerar S-Bankens tjänster och S-gruppens butikstjänster och som även innehåller LokalTapiolas försäkringar. Genom att ladda ned S-mobil får du även tillgång till säker identifiering med S-mobil. Med funktionen kan du logga in i tjänster som kräver webbankskoder och bekräfta betalningar med en kod som du själv har valt eller med Face ID i iOS-telefoner med ansiktsigenkänning.

Få tillgång till den senaste versionen av S-mobil:

Om du har tillåtit automatiska uppdateringar av appar i telefonen behöver du inte göra någonting. S-mobil uppdateras automatiskt i telefonen. Om du inte har tillåtit automatiska uppdateringar kan du uppdatera S-mobil i din appbutik. Den uppdaterade versionen är tillgänglig för alla senast 19.2.2021.