Gå direkt till innehållet

Markus Lahtinen har utsetts till medlem i S-Bankens ledningsgrupp

2021-05-04

S-Bankens styrelse har utsett Markus Lahtinen, försäljningsdirektör för bankverksamheten, till medlem i koncernens ledningsgrupp från den 1 maj 2021.

Markus Lahtinen blir medlem av S-Banken-koncernens ledningsgrupp i maj. Lahtinen har varit försäljningsdirektör för S-Bankens bankverksamhet sedan juni 2020.

”Markus har framgångsrikt utvecklat bankverksamhetens försäljning och jag är nöjd över att försäljningen framöver kommer att representeras direkt i koncerns högsta ledning. S-Banken har vuxit till en bank med komplett service för ägarkunderna i S-gruppen och enligt färska undersökningar har vi Finlands nöjdaste bankkunder”, säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula.

Markus Lahtinen är entusiastisk över sitt nya uppdrag. Innan Lahtinen började på S-Banken var han kommersiell direktör för teleoperatören Telia.

”Under det senaste året har jag fått mångsidiga kunskaper om bankverksamheten och jag ser många likheter mellan bankbranschen och operatörsbranschen”, säger Markus Lahtinen.

”Vi vill vara förstahandsvalet för allt fler av våra kunder. S-Banken har både satsat stort på mobila tjänster och har ett omfattande regionalt servicenätverk, vilket är en absolut konkurrensfördel.”

Mer information:

Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, tfn 010 768 2100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

Markus Lahtinen, försäljningsdirektör, S-Banken, tfn 040 220 0178, markus.lahtinen@s-pankki.fi