Gå direkt till innehållet

En tomtfond som hör till S-Banken har köpt en tomt på Drumsö i Helsingfors tillsammans med sin partner Pohjola Rakennus

2021-03-01

Fonden FIM Vuokratontti Ky som är förvaltat av bolag som ingår i S-Banken har köpt en del av en tomt på Drumsö i Helsingfors.

Fonden har köpt en 3 442 kvadratmeter stor del av en tomt på Drumsö och hyr ut den till ett bostadsaktiebolag grundat av Pohjola Rakennus Oy Suomi. Hyresavtalet är långsiktigt och tomten kan återinlösas.

Pohjola Rakennus bygger ett sjuvåningshus på tomten. Objektet ligger på ett grönskande område i ändan av Mörtnäsvägen på Drumsö. Säljaren är fastighetsinvesteringsbolaget Hallon House Oy.

”Tomten vi köpt ligger på ett av de vackraste områdena på Drumsö. Bostadshuset som reser sig på tomten svarar för sin del på den stora efterfrågan på bostäder i närheten av Helsingfors innerstad och intill goda transportförbindelser”, säger Petri Jokinen, verkställande direktör för FIM Fastighet Ab.

”Tomten i ändan av Mörtnäsvägen vid havet är ett mycket eftertraktat och välkommet förvärv i Pohjolas projektportfölj. Efterfrågan på bostäder på Drumsö, i synnerhet större familjebostäder, är mycket stark och objektet kommer helt säkert att väcka stort intresse”, kommenterar Hannu Hirvensalo, projektchef vid Pohjola Rakennus Oy Suomi.

Mer information:
Petri Jokinen, verkställande direktör, FIM Fastighet Ab, tfn 040 751 081, petri.jokinen@fim.com