Gå direkt till innehållet

S-Banken erbjuder upp till ett år amorteringsfrihet på grund av coronaviruset

2020-03-17

S-Banken vill stödja finländarna i den svåra ekonomiska situation som coronaviruset medför. S-Bankens kunder kan ansöka om till exempel 12 månader lång avgiftsfri amorteringsfrihet på sina bostadslån och göra ändringar i sina kortkrediter avgiftsfritt. ”Oron för hälsan är tillräckligt stor utan att man ska behöva oroa sig för att klara sig ekonomiskt”, säger verkställande direktören Pekka Ylihurula.

Coronavirusets spridning gör att många finländare känner oro och osäkerhet. S-Banken vill agera ansvarsfullt och hjälpa sina kunder att upprätthålla balans i ekonomin även om det finns risk för till exempel permittering eller arbetslöshet.

”Coronaviruset har globala effekter och många finländare oroar sig över sin egen och sina närmastes hälsa. Om de därtill måste oroa sig över hur de ska klara sig ekonomiskt kan pressen bli outhärdlig. Därför erbjuder vi våra kunder stöd och flexibilitet till exempel i fråga om återbetalning av bostadslån”, säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula.

S-Banken erbjuder sina kunder möjlighet att ansöka om upp till 12 månader lång amorteringsfrihet på sina bostadslån. Amorteringsfrihet beviljas avgiftsfritt även för alla ansökningar om amorteringsfrihet som redan är under behandling.

Dessutom kan S-Bankens kunder även göra ändringar i sina kortkrediter avgiftsfritt, till exempel aktivera två amorteringsfria månader, ändra redan valda amorteringsfria månader och minimiamorteringen eller höja kreditgränsen på sina kort.

Inte heller i normalfall tar S-Banken ut några avgifter för användning av konto, kort och webbankskoder av S-Förmånskort-användarna.

”Finländarna har röstat fram S-Banken till Finlands mest ansvarsfulla bank sju gånger. Nu är ett bra tillfälle att visa att vi förtjänar kundernas förtroende. Vi jobbar för att våra kunder ska kunna undvika ekonomiska svårigheter”, säger Ylihurula.

Mer information om amorteringsfrihet och andra flexibla lösningar som S-Banken erbjuder finns på S-Bankens webbplats s-pankki.fi/korona.

 

Mer information:
Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, pekka.ylihurula@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100