Gå direkt till innehållet

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s gav S-banken kreditbetyget BBB

2020-07-31

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's gav S-banken kreditbetyget BBB/A-2.

Kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor's (S&P) har offentliggjort S-bankens kreditbetyg BBB för långfristig upplåning. Kreditbetyget för kortfristig upplåning är A-2.

I maj sänkte S&P utsikterna för sju finländska banker till negativa då pandemin som orsakats av coronaviruset försvagade Finlands ekonomiska utsikter i den närmaste framtiden. S&P bedömde därför också att utsikterna för S-Bankens kreditbetyg skulle vara negativa.

"Jag är nöjd med att vi har inlett ett kreditvärderingssamarbete med S&P. Samarbetet är kopplat till ett projekt vars mål är att förbättra konkurrenskraften för vår upplåning och därmed våra verksamhetsförutsättningar. Som en del av projektet startar vi vår hypoteksbanksverksamhet och undersöker möjligheter att ansöka om finansiering från marknaderna genom obligationer. Betyget vi nu fick ökar synligheten för vår affärsverksamhet för våra intressenter", säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula.

Standard & Poor's är ett av världens största kreditvärderingsinstitut och institutet bedömde S-bankens kreditvärdighet nu för första gången.

S&P pressmeddelande (PDF)

S-Bankens resultat 1.1.–30.6/2020

Mer information:
Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, pekka.ylihurula@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100
Eero Saloranta, direktör, Företagskunder och Treasury, S-Banken, eero.saloranta@s-pankki.fi, tfn 010 767 9375