Gå direkt till innehållet

S-mobil förnyas de närmaste veckorna – allt mer mångsidiga tjänster i din telefon

2019-03-22

Appen S-mobil som smidigt kombinerar S-Bankens och S-gruppens tjänster förnyas och får nya funktioner som underlättar vardagen. Uppdateringarna sker stegvis under de kommande veckorna beroende på telefonens operativsystem. Den förnyade appen lanseras för de första användargrupperna denna vecka.

I S-mobil kan du även framöver sköta bankärenden hos S-Banken, kontrollera försäkringar i LokalTapiola och följa upp ditt bonussaldo. Dessutom får du förmåner riktade till just dig och kan spara dina kvitton i ett elektroniskt kvittoarkiv.

Nytt i S-mobil är tjänsten Mina köp där du kan kontrollera dina köpuppgifter och mikrospartjänsten Spararen som lanserades hösten 2018 och som genom förnyelsen blir en del av S-mobil. Samtidigt tas appen Spararen ur bruk och alla tjänster i den överförs till nya S-mobil. Mer information om Spararen.

I nya S-mobil sköter du bankärenden genom identifiering med S-mobil, dvs. med en kod som du själv har valt eller med ditt fingeravtryck. Kodtabellen används inte längre. I andra tjänster – till exempel på webbanken – kan du även i fortsättningen använda webbankskoder på samma sätt som tidigare. Mer information om identifiering med S-mobil

Vad behöver du göra?

    • Om du har tillåtit automatiska uppdateringar i din telefon behöver du inte göra någonting. Nya S-mobil uppdateras automatiskt i telefonen inom de närmaste veckorna.
    • Om du inte har tillåtit automatiska uppdateringar får du i S-mobil eller Spararen ett meddelande inklusive instruktioner om uppdatering av appen inom de närmaste veckorna.
    • Om du använder appen Spararen får du ett meddelande i appen när Spararen har överförts till S-mobil. I nya S-mobil ingår alla tjänster som finns i appen Spararen.

S-mobil fungerar i Android-enheter med operativsystemversion 4.4 eller senare och i iOS-enheter (iPhone eller iPad) med 10.0 eller senare. Du kan kontrollera uppgifter om operativsystemet i inställningarna i din telefon eller mobila enhet.

Ladda ned S-mobil