Gå direkt till innehållet

Petri Viertiö utsedd till S-Bankens riskhanteringsdirektör

2019-06-17

Diplomingenjör Petri Viertiö har utsetts till S-Bankens riskhanteringsdirektör (CRO) från början av augusti. Viertiö har en lång karriär inom bank- och försäkringssektorn. Han blir också medlem i ledningsgruppen för S-Banken-koncernen. 

S-Banken stärker sina oberoende riskhanterings- och Compliance-verksamheter ytterligare genom att utse diplomingenjör Petri Viertiö till ledningen av verksamheterna i fråga. Viertiö kommer till S-Banken från Nordea där han har varit direktör med ansvar för kreditriskstrategin. Dessförinnan har han arbetat bland annat som riskhanteringsdirektör på Danske Bank och Pohjola Pankki.

”Det är fantastiskt att jag får bli en del av S-Bankens tillväxthistoria. Jag är glad över möjligheten att vidareutveckla riskhanterings- och Compliance-verksamheterna på en finsk bank”, säger Viertiö. 

Petri Viertiö tillträder posten på S-Banken i början av augusti. Han blir också medlem i ledningsgruppen för S-Banken-koncernen och rapporterar till vd Pekka Ylihurula. Viertiö har gedigen kompetens inom övergripande riskhantering. Dessutom har han de senaste åren fått värdefull erfarenhet av hantering av klimatrisker, ett delområde som kommer att bli allt viktigare i affärsaktiviteterna. 

”Inom finansbranschen är Petri Viertiö utan tvivel ett av toppennamnen inom riskhantering. Jag är glad över att vi får förstärkning av honom till vår ledningsgrupp”, säger vd Pekka Ylihurula.

Jussi Sokka, som har ansvarat för juridiska ärenden, Compliance och riskhantering, fortsätter som ansvarig direktör för juridiska ärenden och förvaltning och som medlem i ledningsgruppen för S-Banken-koncernen.

”När vi åtskiljer verksamheterna riskhantering och Compliance, som är oberoende av affärsaktiviteterna, från juridiska ärenden, kan vi stärka alla verksamheter och bidra till att S-Banken kan lösa de utmaningar som bland annat den föränderliga omvärlden och den ökade regleringen har medfört”, säger Ylihurula. 

 

Mer information: Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, pekka.ylihurula@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100